Sport

Mertens pierde, Rîbakina abandonează

Ziarul de Vrancea
25 feb 2020 892 vizualizări

Belgianca deținătoare a trofeului de la Doha, a fost eliminată de ambițioasa Iulia Putințeva *finalista de la Dubai s-a retras în fața liderului mondial, Ashleigh Barty *Roijer și Tecău au uitat să câștige

*Belgianca Elise Mertens (23 WTA), a fost învinsă, marți, cu scorul de6-4, 3-6, 2-6 de către Iulia Putințeva din Kazahstan (32 WTA)în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Doha. Putințeva s-a impus după un meci care a durat o oră și 43 de minute. Mertens a triumfat în ediția trecută, de categorie Premier atunci, după o finală cu Simona Halep, pe care a câștigat-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3.Ieri, Putințeva a fost eliminată, scor 4-6, 3-6 de elvețianca Belinda Bencic.

 Elena Rîbakina (17 WTA), care a pierdut săptămâna trecută finala de la Dubai, în fața Simonei Halep, și care a învins-o, în primul tur la Doha, pe Sorana Cîrstea, a trecut în optimile Qatar Total Open, după victoria repurtată, marți, cu scorul de 5-7, 6-2, 7-6 în fața sportivei belgiene Alison Van Uytvanck (62 WTA). Însă sportiva din Kazahstan a decis să nu dispute partida din optimi cu liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, retrăgându-se din turneu, din cauza unei întinderi la mușchii adductori. În urma acestui rezultat, Barty merge în sferturi fără să evolueze.

Tot ieri, Kiki Bertens (6 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Zheng Saisai (37 WTA), scor 6-3, 3-6., 4-6 după două ore și 12 minute de joc. Pentru Bertens, aceasta a fost doar a treia înfrângere din 2020: a mai pierdut în fața lui Naomi Osaka (în sferturi la Brisbane) și împotriva lui Garbiñe Muguruza (în optimi la Australian Open). Ea a înregistrat 12 victorii și a câștigat turneul de la Sankt Petersburg (victorie în fața Elenei Rîbakina, scor 6-1, 6-3).Zheng va juca în turul următor cu Arîna Sabalenka (Belarus) care a trecut cu 6-3, 6-0 de grecoaica Maria Sakkari. În sferturile de la Doha au mai ajuns Petra Kvitova (victorie în fața Jelenei Ostapenko, scor 6-2, 5-7, 6-1), Ashleigh Barty și Svetlana Kuznețova (ambele în urma retragerii adversarelor: Elena Rîbakina, respectiv Amanda Anisimova)

*Echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a ratat, iericalificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Dubai, cu premii totale de 2,79 milioane de dolari. Tecău și Rojer au fost învinși în primul tur de perechea germană Kevin Krawietz/Andreas Mies, scor, 4-6. 7-6, 8-10într-o oră și 46 de minute. Germanii au încheiat cu trei ași și o dublă greșeală, în timp ce perechea româno-olandeză, care a avut 4-2 în super tiebreak, înainte de a pierde avantajul, a avut patru ași și cinci duble greșeli. Tecău și Rojer au cucerit două titluri la Dubai, în 2017 și 2018, iar anul trecut s-au oprit în semifinale. Cei doi nu au un debut prea bun de sezon, înregistrând trei victorii și patru înfrângeri la cele patru turnee din 2020.

Krawietz și Mies, campionii de la Roland Garros, au câștigat în noiembrie, cu 7-6, 4-6, 10-6, primul duel cu perechea Tecău/Rojer, la Turneul Campionilor.

Rezultate din turneul de simplu (optimi): Pierre-Hugues Herbert (Franța) – Daniel Evans (Marea Britanie) 7-5, 3-6, 7-6; Andrei Rublev (Rusia) – Filip Krajinovic (Serbia) 7-6, 6-0; Stefanos Tsitsipas (Grecia) - Aleksandr Bublik (Kazahstan) 7-6, 6-4; Karen Hacianov (Rusia) – Dennis Novak (Austria) 6-3,6-4; Jan-Lennard Struff (Germania) – Nikoloz Basilașvili (Georgia) 6-1, 6-0; Novak Djokovic (Serbia) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-3, 6-1; Richard Gasquet (Franța) – Benoît Paire (Franța) 6-4, 6-4; Gaël Monfils (Franța) – Yasutaka Uchiyama (Japonia) 6-1, 6-2.

*Rafael Nadal, cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Acapulco. El a avut parte de un start mai greoi de meci, adversarul său, Pablo Andujar conducând cu 2-0. Rafa a accelerat la timp, a fost precis cu forehandul, iar victoria s-a conturat în două seturi, scor 6-3, 6-2. Nadal este în sferturi la Acapulco (Mexic), turneu cu premii totale în valoare de 1.84 milioane de dolari. A fost prima apariție a lui Rafa pe teren dupa Australian Open, Grand Slam unde a fost eliminat în sferturi de Dominic Thiem. De-a lungul timpului, Nadal a câștigat de două ori turneul mexican: 2005 (pe zgură) și 2013 (pe hard, așa cum se dispută și acum).Rezultate, turul I: Kwon Soon-woo (Coreea de Sud) - Taro Daniel(Japonia) 6-2, 2-6, 6-3; Pedro Martinez (Spania) - Radu Albot (R.Moldova) 6-3, 6-2; Grigor Dimitrov (Bulgaria) - Damir Dzumhur (Bosnia) 6-3, 6-3; Felix Auger-Aliassime (Canada) - Alex Bolt (Australia) 6-3, 7-6; Alexander Zverev (Germania) - Jason Jung (Taiwan) 7-6, 6-1; Dusan Lajovic (Serbia) - Steve Johnson (SUA) 6-7, 6-4, 6-3; John Isner (SUA) - Mischa Zverev (Germania) 6-3, 7-6; Ugo Humbert (Franța) – Nick Kyrgios (Australia) 6-3, ab.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.