Sport

Mertens, coșmarul româncelor

Corneliu Condurache
14 ian 2018 1621 vizualizări

După ce a învins-o pe Monica Niculescu  anul trecut, Elise a câștigat a doua finală consecutivă la Hobart, cu Mihaela Buzărnescu

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 57 WTA, a pierdut, sâmbătă, prima finală de turneu WTA din cariera sa, scor 1-6, 6-4, 3-6 cu belgianca Elise Mertens (36 WTA), în ultimul act la Hobart. Mertens, care a câștigat turneul și anul trecut, s-a impus în două ore și 32 de minute.  Entuziasmantă de-a lungul unei săptămâni în care le-a învins în două seturi pe Alizé Cornet, Anna Lena Friedsam, Alison Riske și Lesia Țurenko, Mihaela a fost pusă în fața unei situații greu de gestionat. Prima sa finală la nivel WTA a început cu o întârziere de o oră din cauza ploii și, după doar patru game-uri jucate, a fost nevoie de o pauză de încă două ore. Reînceput de la 3-1 pentru Mertens, campioană la Hobart și în 2017, când a învins-o pe Monica Niculescu în finală, meciul a stat, în prima sa parte, sub semnul dominației belgiencei. În primul set, jucătoarea care se antrenează la academia lui Kim Clijsters a făcut nu mai puțin de patru break-uri, și-a cedat o singură dată serviciul și a avut nevoie de doar 40 de minute pentru a trece în avantaj, scor 6-1. Setul al doilea a început cu trei game-uri câștigate ușor pe propriul serviciu de cele două adversare, dar ploaia și-a făcut din nou de cap la scorul de 2-1 pentru Mertens. Când Mihaela avea nevoie de un punct pentru a restabili egalitatea, meciul a fost din nou amânat. Mihaela a închis rapid primul game de după reluarea meciului, dar răspunsul lui Elisei a venit imediat. Agresivă, belgianca a intrat în teren, și-a făcut punctele. Marea șansă a sportivei din România, a venit în setul 3, pe serviciul begiencei, când cu tot terenul în față a risipit o lovitură de forehand dintr-o poziție bună. În loc de 30-15 pentru româncă, Mertens a câștigat următoarele trei puncte și a pus capăt finalei, scor 6-1, 4-6, 6-3, câștigând pentru al doilea an consecutiv trofeul din Tasmania. "Ascensiunea mea arată că indiferent ce se întâmplă, dacă ești încrezătoare și ai oamenii potriviți alături, poți să reușești, indiferent de vârstă. Cred că aș putea fi un exemplu pentru alți oameni. Tenisul este un sport foarte competitiv, trebuie să lupți până la final, fiecare punct contează", a spus Buzărnescu.

Finalele de week-end

Sydney (WTA): Angelique Kerber (Germania, 22) – Ashleigh Barty (Australia, 19) 6-4, 6-4.

Auckland (ATP): Roberto Bautista (Spania, 21) – Juan Martin del Potro (Argentina, 12) 6-1, 4-6, 7-5.

Sydney (ATP): Daniil Medvedev (Rusia, 84) – Alex de Minaur (Australia, 167)  1-6, 6-4, 7-5.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.