Sport

Mercedes, mai tare în Canada

Ziarul de Vrancea
12 iun 2017 776 vizualizări

Hamilton și Bottas au câștigat etapa de Formula 1 de la Montreal și au revenit pe primul loc în clasamentul constrctorilor

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, ieri Marele Premiu al Canadei, a șaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas (la 19.783), și de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull (la 35.297). Plecat din pole-position, Lewis Hamilton a câștigat fără probleme pentru a șasea oară în Canada. Misiunea lui a fost "înlesnită" de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Acesta a pornit de pe locul al patrulea al grilei și, după primele viraje, a urcat pe locul secund. În drumul său către fruntea plutonului, i-a rupt aripa-față a monopostului liderului clasamentului piloților, Sebastian Vettel de la Ferrari. pornit de pe a doua poziție a grilei. Căzut pe locul IV după primul tur, Vettel a trecut devreme pe la boxe, în turul 4, și a mai făcut-o o dată, în turul 50, în condițiile în care majoritatea piloților a făcut doar un schimb de pneuri. El a revenit pe locul 4 în final, când a întrecut, în ultimele tururi, monoposturile Force India. La scurt timp după start, Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze din poziția a doua, în turul 11, din cauza unor probleme tehnice. Astfel, Bottas, plecat al treilea, a avut cale liberă spre locul 2, în timp ce Hamilton a fost fără rival până la finiș.  Safety car-ul a intrat pe pistă în turul I, în urma unui accident între spaniolul Carlos Sainz de la Toro Rosso și brazilianul Felipe Massa de la Williams.

Cu al treilea succes în acest an, Hamilton a redus de la 25 la 12 puncte diferența față de Vettel, în ierarhia piloților. Mercedes a revenit în frunte în clasamentul constructorilor, întrecând Ferrari cu opt puncte. (News.ro)

Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2. Valtteri Bottas (Mercedes); 3. Daniel Ricciardo (Red Bull); 4. Sebastian Vettel (Ferrari); 5. Sergio Perez (Force India); 6. Esteban Ocon (Force India:; 7. Kimmi Räikkönen (Ferrari); 8. Nico Hulkenberg (Rénault); 9. Lance Stroll (Williams); 10. Romain Grosjean (Haas).

Clasamentul piloților (după șapte curse):  1.Sebastian Vettel – 141 p; 2. Lewis Hamilton – 129 p; 3. Valtteri Bottas – 93 p; 4. Kimmi Räikkönen – 73 p; 5. Daniel Ricciardo – 67 p.

Clasamentul constructorilor: 1 . Mercedes – 222 p; 2. Ferrari – 214 p; 3. Red Bull – 112 p. .  Următoarea etapă, Marele Premiu al Azerbaidjanului, va avea loc, la 25 iunie, la Baku.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.