Sport

Meciul ultimei șanse

Ziarul de Vrancea
10 apr 2019 628 vizualizări

Echipa masculină de handbal a României întâlnește Lituania, astăzi, de la ora 18:00, la Târgoviște, în preliminariile EURO 2020

Naționala masculină de handbal a României întâlnește astăzi, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Târgoviște, selecționata Lituaniei, în primul meci al unei duble decisive pentru calificarea la EURO 2020. Învinși de Portugalia și Franța în primele două meciuri din preliminarii, tricolorii nu își pot permite alți pași greșiți. Fără Mihai Popescu, Valentin Ghionea, Alexandru Csepreghi, Marius Sadoveac și Cristian Fenici, absenți din diferite motive, centrul Andrei Buzle (19 ani) de la Academia Barcelonei este unul dintre pariurile selecționerului Manuel Montoya pentru aceste meciuri. „Cred în șansa pe care o avem. Sunt două meciuri importante. Simt că avem șansă mai mare de a câștiga primul meci, fiind acasă. Să dăm tot ce putem în primul meci, iar după aceea, în meciul din deplasare, sunt convins că putem să-i batem. În sportul de echipă, e un lucru normal să se schimbe generațiile. Tot timpul trebuie să existe o balanță între tineri și cei mai experimentați”, a declarat Buzle. Antrenorul secund Eliodor Voica este conștient de momentul dificil pe care îl traversează handbalul masculin. „Aceste meciuri sunt cele mai importante meciuri pentru noi. Sunt vitale. Problema nu este de integrare, pentru că toți sunt ambițioși. Ne afectează absența lui Popescu și a lui Sadoveac, accidentați. Lituania a fost mereu o echipă care a pus probleme tuturor. Franța, Portugalia nu au câștigat simplu. Este cel mai important meci și trebuie să facem tot ce depinde de noi, ca să-l câștigăm”.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a atras atenția că  partida cu Lituania nu este ușoară: Se poate spune că este la îndemână meciul. Dar din gură totul e ușor. Meciul cu Lituania va fi greu, e ultima șansă a noastră pentru a spera la calificare. Avem foarte mulți jucători care sunt accidentați, piese importante, dar e o atmosferă de lucru și privim cu încredere partida de mâine. Echipa Lituaniei are câțiva jucători care evoluează în campionate importante din Europa. Nu va fi deloc ușor”, a afirmat Dedu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.