Sport

Meci prea tacticizat pe Arena Națională

Ziarul de Vrancea
24 feb 2021 644 vizualizări

Stadionul bucureștean n-a mai priit echipei Atletico Madrid, învinsă de Chelsea pe teren propriu *în celălalt meci din optimile Ligii Campionilor,Bayern München a defilat în pas de gâscă la Roma: 4-1 cu Bayern

Chelsea a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 1-0 (0-0), marți seara, la București, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Meciul a fost decis de spectaculosul gol din foarfecă marcat de atacantul francez Olivier Giroud ('68). Inițial, reușita campionului mondial a fost anulată pentru ofsaid, ar în urma analizei VAR s-a observat că el primise mingea de la un adversar, Mario Hermoso. Atletico, liderul campionatului spaniol, a avut o abordare ultradefensivă pe Arena Națională, unde nu a tras niciun șut pe spațiul porții. Echipa antrenată de Diego Simeone, care în urmă cu aproape nouă ani cucerea trofeul Europa League la București (3-0 în finala cu Athletic Bilbao), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 2, când portarul Mendy a comis o gafă și a respins mingea greșit, dar Saul nu a reușit o preluare bună în șase metri. Atletico a fost periculoasă și în min. 14, când Suarez a profitat de o nouă eroare defensivă a londonezilor și a trimis în fața porții, dar Lemar nu a ajuns la balon. O fază similară s-a petrecut la poarta cealaltă ('15), cu Werner la finalizare, însă fără a schimba tabela de marcaj. Singurul șut pe poartă din prima repriză a fost cel al lui Marcos Alonso ('25), care a trimis de la 22 de metri, fără probleme pentru Oblak. Chelsea a deținut controlul, dar niciuna dintre echipe nu a fost dispusă să riște în acest meci. În repriza secundă, în aceleași distribuții, Suarez a fost blocat de Christensen ('56), în momentul șutului. După deschiderea scorului, Atletico a încercat să construiască acțiuni spre poarta echipei londoneze, dar nu a creat deloc pericol.Cei care au fost mai aproape de gol au fost tot „oaspeții”, prin Werner, pe contraatac, șutul din unghi al germanului fiind respins în corner de Oblak. Soarta calificării rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât în returul de la 17 martie Chelsea nu va putea conta pe mijlocașii Mount și Jorginho, ambii suspendați. La meciul de la București, observator UEFA pentru arbitri a fost grecul Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale de Arbitri a FRF.

În celălalt meci al zilei Lazio a jucat pe teren propriu cu Bayern München și deținătoarea trofeului a zdrobit formația romană cu 4-1, prin golurile marcate de Robert Lewandowski ('9), Jamal Musiala ('24), Leroy Sané('„42) și autogolul lui Francesco Acerbi ('47). Pentru Lazio, la care fundașul român Ștefan Radu a lipsit, accidentat, a înscris Joaquin Correa ('9). De remarcat că Bayern a avut doar șase rezerve, patru dintre acestea fiind introduse pe gazon. Lewandowski a devenit cu această ocazie al treilea marcator din istoria Champions League, cu 72 de goluri, depășindu-l pe spaniolul Raul Gonzalez Blanco. Lider este Cristiano Ronaldo (134 goluri), urmat de Lionel Messi (119). Bayern a ajuns la 18 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga Campionilor, dintre care 17 au fost victorii. Manșa secundă va avea loc în data de 17 martie, la Munchen.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.