Sport

Meci demonstrativ pentru doi mari antrenori focşăneni

Dan Chiriac
23 oct 2017 816 vizualizări

u Dan Renţea, fiul regretatului antrenor a intrat pe teren, iar din partea familiei Cernat au fost prezenţi doi copii, băiatul venit din Anglia şi fata

Memoria a doi dintrei cei mai importanţi antrenori de fotbal din Focşani a fost cinstită după 20 de ani de foştii jucători. Sâmbătă dimineaţa, pe stadionul Milcovul din Focşani, 25 de jucători ce au lucrat în decursul anilor cu Emilian Renţea şi Gheorghe Cernat au venit să joace într-o partidă demonstrativă. Scorul final, 2-2, a contat mai puţin chiar dacă unele faze au mai aprins puţin spiritele. Cele două formaţii au oferit un frumos spectacol sportiv, la care au participat şi rudele celor doi foşti antrenori. Dan Renţea, fiul regretatului antrenor a intrat pe teren, iar din partea familiei Cernat au fost prezenţi doi copii, băiatul venit din Anglia şi fata. Dimineaţa, la mormântul lui Emilian Renţea de la Cimitirul Sudic a avut loc o slujbă de pomenire.  Gheorghe Cernat este înmormântat  la București, în cartierul Colentina, acolo unde antrenorul a copilărit. Elvis Ilaş, preşedintele clubului Galactic Focşani şi Liviu Macovei, un apropiat al fotbalului din judeţ, au organizat  memorialul pentru doi dintre cei mai cunoscuţi antrenori de fotbal din judeţ: Gheorghe Cernat şi Emilian Renţea. Emilian Renţea s-a născut pe 3 februarie 1947. Problemele de sănătate i-au încheiat cariera devreme, la doar 29- 30 ani. Dragostea pentru fotbal însă l-a împins spre  cariera de antrenor, cariera care i-a adus extrem de multe satisfacţii. S-a stins din viaţă la doar 50 de ani (a murit pe 5 noiembrie 1997) în urma unor complicaţii post operator. Gheorghe Cernat s-a născut 26-06-1945 în cartierul Colentina, unde a învățat la Școla Primară nr 39. Ultima echipă pentru care a jucat este Dinamo Unirea Focșani. În orașul de pe Milcov s-a și stbilit cu familia. Antrenoratul l-a început de tânăLa vârsta de 53 de ani, într-o noapte de 15 Mai 1997, Gheroghe Cernat ne-a părăsit fulgerător, la vârsta la care își dorea să antreneze echipe mari. După derularea evenimentului, organizatorii au oferit o masă de pomenire pentru cei doi antrenori. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.