Sport

Martie – luna handbalului

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 798 vizualizări

Dinamo va juca în optimile turneului masculin cu celebra PSG *fetele se pregătesc pentru turneul preolimpic din Muntenegru și dubla cu Polonia pentru calificarea la Euro2020

 Duminică s-au încheiat partidele din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal masculin, dar și cele din barajul pentru optimile de finală, iar rezultatele au stabilit programul fazei următoare. În premieră, Dinamo București va juca în optimi, iar adversara este una din cele mai titrate echipe ale continentului – Paris Saint-Germain HB. Din grupele principale A și B, prima clasată, adică Barcelona și THW Kiel, au obținut „biletele” direct pentru sferturile de finală, în timp ce echipele de pe locurile 2-6 vor evolua în optimi. Tot acolo au ajuns și câștigătoarele meciurilor din barajul pentru optimi, provenite din grupele inferioare valoric C și D, adică Orlen Wisla Plock și Dinamo București. Orlen Wisla Plock a eliminat pe Bidason Irun, iar Dinamo București a trecut de Sporting Lisabona. Programul meciurilor din optimile de finală este: Dinamo București – PSG, Orlen Wisla Plock – Veszprem HC, HC Vardar – Pick Szeged, RK Celje – PGE Vive Kielce, FC Porto – Aalborg și Flensburg – Montpellier HB. Manșa tur va avea loc între 18-22 martie, iar cea retur între 25-29 martie. Câștigătoarele din optimi se vor califica în sferturile de finală, unde așteaptă deja Barcelona și THW Kiel, cu meciuri programate în 25-26 aprilie și 2-3 mai, pentru un loc la Turneul Final Four. Câștigătoarea din duelul Dinamo – PSG va juca în sferturi cu învingătoarea din confruntarea RK Celje – PGE Vive Kielce.Dinamo București s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor. În optimile de finală a mai ajuns HCM Constanța, în sezonul 2009-2010, însă formatul competiției era altul în acea perioadă, cu calificare direct din faza grupelor, fără baraj.

Lotul național pentru Muntenegru

Antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu au anunțat, ieri lotul naționalei feminine de handbal pentru turneul preolimpic din Muntenegru (20-22 martie) și pentru „dubla” cu Polonia din campania de calificare pentru Euro 2020 (25 martie, în deplasare, și 29 martie, la Ploiești). Cele mai multe jucătoare provin de la CSM București - patru. HC Zalău dă trei handbaliste, campioana SCM Râmnicu Vâlcea, Gloria Bistrița, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare, SCM Craiova, câte 2, iar Dunărea Brăila, CSM Slatina și Măgura Cisnădie, câte o jucătoare.

Lotul convocat este următorul: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Diana Ciucă (portari), Dana Abed Kader, Elena Dache, Nicoleta Dincă, Alina Ilie, Sabrina Lazea, Laura Moisă, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoșer, Laura Pristavița, Andreea Rotaru, Ana-Maria Savu, Sonia Seraficeanu, Alexandra Severin, Ana Maria Tănăsie și Ana-Maria Țicu.

Delegația României se va reuni pe 12 martie la Ploiești pentru pregătire, urmând ca pe 17 martie să efectueze deplasarea spre Muntenegru, unde va întâlni Thailanda (20 martie, ora 18:00), Norvegia (21 martie, ora 20:30) și Muntenegru (22 martie, ora 17:00). Tricolorele au nevoie de o clasare în primele două locuri pentru a obține biletul la JO 2020. Același lot va disputa și „dubla” cu Polonia din campania de calificare pentru EHF EURO 2020 (25 martie la Lubin, 29 martie la Ploiești.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.