Sport

Marți se sfătuiesc și olimpicii

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 637 vizualizări

Chiar dacă japonezii țin morțiș la Jocurile lor, CIO va discuta într-o teleconferință problema desfășurării competiției de la Tokyo

Mâine, când reprezentanții fotbalului european vor discuta viitorul imediat al competițiilor internaționale, vor face același lucru reprezentanții forurilor olimpice. Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, va avea o reuniune prin telefon cu reprezentanții federațiilor internațioale și ai comitetelor olimpice naționale, cu privire la situația actuală legată de pandemia de coronavirus. Reuniunea va avea ca scop informarea federațiilor și comitetelor cu privire la acțiunile legate de criza coronavirusului. “Federațiile vor avea oportunitatea de a pune întrebări”, a declarat o sursă din cadrul uneia dintre federații. De asemenea, la reuniune s-ar putea discuta și despre turneele preolimpice.În contextul în care numeroase evenimente sportive internaționale au fost amânate sau anulate din cauza Covid-19, premierul japonez Shinzo Abe a promis, vineri, că Tokyo va găzdui JO, conform programării.  “Vrem să organizăm JO așa cum este planificat, fără probleme, gestionând situația legată de propagarea coronavirusului”, a spus Abe într-o conferință de presă.

Această declarație vine la două zile după ce președintele american Donald Trump a sugerat amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice. “Lucrăm în colaborare cu toți responsabilii, între care și CIO. Nu există nicio schimbare. Am convenit că Japonia și SUA vor coopera și se vor coordona pentru succesul JO”, a precizat Abe. Shinzo Abe a precizat că nu intenționează să declare acum stare de urgență. Coronavirusul a provocat în Japonia moartea a 21 de persoane și a infectat peste 700 de oameni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.