Sport

Marion Bartoli revine în arenă

Ziarul de Vrancea
20 dec 2017 580 vizualizări

Fosta câștigătoare de Wimbledon a trecut prin momente dificile și s-a hotărât să-și reînnoade cariera la Miami

 Veste surprinzătoare pentru fanii sportului alb. Marion Bartoli, campioana de la Wimbledon 2013, își reia activitatea de jucătoare profesionistă, după patru ani în care s-a crezut că s-a retras definitiv din circuitul WTA. Viața franțuzoaicei Bartoli a fost un coșmar în ultimii ani, dar sportiva în vârstă de 33 de ani vrea să se bucure din nou de tenis! Marion a făcut un anunț neașteptat marți seară, pe contul ei de Twitter, spunând că va juca în turneele WTA din 2018: "Va fi o mare provocare pentru mine! Mai am mult de muncă, dar sper că voi fi pregătită pentru turneul de la Miami". Așadar, Marion va reveni în circuit la turneul Premier Mandatory de la Miami (SUA), care va avea loc în luna martie, dar ea va evolua și în sezonul de zgură sau în competiția inter-țări: "Abia aștept să apar pe teren și să simt susținerea fanilor, în special la Paris, la Roland Garros - în țara mea natală, dar și în Fed Cup sau la Wimbledon. Acestea sunt obiectivele mele", a mai adăugat fostul număr 7 mondial, care deține 8 titluri WTA în palmares.

Decizia lui Marion este cu atât mai surprinzătoare cu cât campioana de la Wimbledon s-a luptat cu o boală teribilă în 2016! Marion a contactat un virus misterios, slăbind dramatic și chiar temându-se pentru viața ei din această cauză: "Viața mea e un coșmar. Mă rog în continuare ca tratamentul pe care îl urmez acum să aibă efect", declara Bartoli în urmă cu un an. “Corpul meu a început să refuze tot mai multe lucruri! E vorba de orice, indiferent că vorbim de alimente sau obiecte din casă. Nu pot mânca și nici măcar nu pot tasta pe telefon fără mănuși", a fost o altă mărturisire frapantă făcută de franțuzoaică. Important e că Marion și-a recuperat tonusul muscular, iar jucătoarea  care și-a șocat fanii atunci când a agățat racheta în cui - la numai o lună după ce a triumfat la Wimbledon, revine pe teren!

Radwanska protestează

* Agnieszka Radwanska, fostă ocupantă a locului II mondial, a răbufnit după ce șefii tenisului au decis să înjumătățească lista capilor de serie în turneele de Grand Slam începând cu anul 2019 și spune că jucătoarele sunt defavorizate, aducând ca argument un meci disputat de Simona Halep în 2017. Dacă Simona Halep se simte avantajată, antrenorul ei a lăudând public această schimbare, Radwanska critică virulent micșorarea numărului capilor de serie. "Nu cred ca e o idee bună, sincer! Nu înțeleg de ce au făcut această modificare. Nu știu de ce au hotărât că regulile de până acum au fost greșite. Cred că unele lucruri sunt schimbate doar de dragul de a schimba ceva... Nu e nimic în neregulă să ai 32 de capi de serie la turneele de Grand Slam. Vorbim de Grand Slam  și nu văd de ce cineva clasat pe locul 17 în lume ar trebui să joace cu un favorit în primul tur, în loc de turul al patrulea", a declarat Agnieszka într-un interviu acordat Sport360. Pentru a-și întări afirmația, Radwanska a dat ca exemplu meciul jucat de Simona Halep împotriva Mariei Șarapova, în turul I la US Open ("Mașa" a câștigat cu 6-4, 4-6, 6-3). O confruntare atipică pentru un tur inaugural a fost posibilă deoarece Șarapova picase foarte mult în clasament după suspendarea pentru dopaj, dar astfel de situații vor fi mult mai dese după implementarea sistemului cu 16 capi de serie. "Poate că fost OK pentru televiziuni că Halep a jucat cu Șarapova în primul tur, și fanii au fost entuziasmați... Dar pentru ele, să joace împreună în prima rundă, n-a fost deloc ceva fericit. Nici măcar învingătoarei nu îi convine, pentru că nimeni nu vrea un astfel de meci în primul tur", a mai spus câștigătoarea ediției din 2015 a Turneului Campioanelor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.