Sport

Marea înecare la mal

Ziarul de Vrancea
8 dec 2017 1399 vizualizări

învinsă cu 1-2 în ultimul meci de FC Lugano, pe Arena Naționalâ, FCSB a ratat primul loc în grupa G a Ligii Europa și nu va fi cap de serie la tragerea la sorți de luni

 

Formația FCSB a fost învinsă, joi seară, pe Arena Națională, cu scorul de 1-2, de către echipa elvețiană Lugano, în ultima etapă a grupei G a Ligii Europa. Echipa lui Nicolae Dică a încheiat rupa pe locul doi, pe prima poziție terminând Viktoria Plzen, care s-a impus cu 2-0, în deplasare, în fața echipei Hapoel Beer Sheva. Scorul a fost deschis în min. 4 de Daprelà pentru Lugano. Bottani a centrat de pe partea dreaptă până în careu, Bălașa a respins  până la Daprelà, care a marcat cu un șut din voleu la colțul lung de la aproximativ 20 de metri. În min. 32, Vecsei a primit o minge în centrul careului, a scăpat ușor de Larie și înscrie din întoarcere. Antrenorul Dică s-a convins (sau și-a convins patronul!) că nu e rost de experimente și i-a scos pe Golofca și William, două verigi slabe, introducându-i în luptă pe Dennis Man și Gnohéré, dar n-a reușit decât reducerea scorului. În min. 60, Gnohéré a primit o minge pe partea dreaptă, a avansat spre centru și a trimis de la  aproximativ 20 de metri o torpilă,  mingea fiind deviată de Golemic. Oficialii fecesebiști au reclamat, pare-se just, două lovituri de pedeapsă neacordate în repriza I, la Tănase și Morais.  La FCSB au jucat: Vlad – Enache, Larie, Bălașa – Popescu, Nedelcu – Golofca (’41 – Man), Tănase (’61 – Momcilovic), William (’40 – Gnohéré) – Coman. A arbitrat muntenegreanul Nikola Dabanovic. "Nu mă așteptam la o partidă așa slabă. Am început foarte rău, foarte relaxat, și ei ne-au surprins prin agresivitatea lor. Concentrarea nu a fost suficientă pentru a obține o victorie astăzi. E o pierdere, pentru că am muncit până azi în Liga Europa și eram pe primul loc. Am dat cu piciorul la tot ce am făcut bun în Liga Europa, trebuia să terminăm această grupă pe primul loc. Din păcate ne mulțumim cu puțin și mie asta nu-mi place. Îmi reproșez că nu am făcut jucătorii să înțeleagă că e important acest meci, că Lugano e o echipă agresivă și că nu am putut să îi fac să fie mai concentrați", a afirmat antrenorul FCSB, Nicolae Dică. Iar Gigi Becali, la înfrângere, a spus clar că nu el a făcut echipa, ci Dică.

În celălalt meci al grupei G: Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen 0-2. Au marcat: Hejda (’29) și Horava (’83). Clasament: 1. Plzen – 12 p; 2. FCSB – 10 p; 3. Lugano – 9 p; 4. Hapoel – 4 p.

Datorită faptului că a  pierdut în ultima etapă primul loc în grupă, FCSB nu va fi cap de serie la tragerea la sorți a 16-imilor, care va avea loc luni, de la ora 14:00. Echipa bucureșteană se va putea întâlni cu Villarreal, Dinamo Kiev, SC Braga, AC Milan, Atalanta, Lokomotiva Moscova, Arsenal Londra, Salzburg, Athletic Bilbao, Lazio, Zenit Sankt Petersburg, Atletico Madrid, ȚSKA Moscova, Sporting Lisabona și RB Leipzig. Viktoria Plzen este, de asemenea, cap de serie, dar nu va putea juca împotriva FCSB, întrucât au fost colege de grupă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.