Sport

Marea decepție Yuzuru Hanyu

Corneliu Condurache
7 feb 2022 1554 vizualizări

Marele favorit al întrecerilor olimpice masculine de patinaj artistic a ratat programul scurt, ceilalți doi colegi ai săi rămânând în lupta cu americanul Nathan Chen *Raluca Strămăturaru iar a căzut de pe sanie

PATINAJ ARTISTIC. Americanul Nathan Chen a dominat programul scurt al concursului masculin de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, stabilind cu această ocazie un nou record mondial, cu 113,97 puncte, ieri, la Beijing. Chen, care a evoluat ca și în proba pe echipe pe acordurile șansonetei „La Bohème” a lui Charles Aznavour, a devansat doi patinatori niponi, Yuma Kagiyama, clasat pe locul secund cu 108,12 puncte, și Shoma Uno, ocupantul poziției a treia, cu 105,90 puncte. Un alt japonez, Yuzuru Hanyu, care vizează al treilea său titlu consecutiv de campion olimpic, după cele cucerite în 2014 și 2018, a încheiat programul scurt pe un modest loc opt, cu 95,15 puncte, după ce a greșit grav la începutul programului. Hanyu nu a reușit să efectueze prima sa săritură cvadruplă, transformată într-o simplă rotație, în primele momente ale prestației sale, ceea ce l-a costat scump pe superstarul japonez. Programul liber masculin este programat joi dimineață. Dezamăgit de prestația, Hanyu a anunțat că la programul liber nu își va modifica programul și va încerca un cvadruplu axel, săritură pe care nimeni nu a reușit să o facă în competiție până în prezent.

SCHI ALPIN: Austriacul Mathias Mayer a câștigat, ieri proba de Super-G, Mayer,medaliat cu bronz la coborâre luni, și-a păstrat astfel titlul olimpic câștigat la Pyeongchang în urmă cu patru ani. El a fost urmat de americanul Ryan Cochran-Siegle (fiul campioanei olimpice din 1972, Barbara Cochran) și de norvegianul Aleksander Aamodt Kilde. Mayer, în vârstă de 31 de ani, este la al treilea titlu olimpic din carieră, după ce a câștigat și aurul la coborâre în 2014, la Soci. El este fiul lui Helmut, vicecampion olimpic la Super-G în 1988. Liderul Cupei Mondiale, elvețianul Marco Odermatt nu a reușit să încheie concursul olimpic de marți, după ce s-a dezechilibrat și a ratat una dintre porțile de pe traseu.

BIATLON. Francezul Quentin Fillon Maillet a cucerit medalia de aur în proba de 20 km individual. Deși a ratat două ținte la poligol, Fillon Maillet, lider în Cupa Mondială, a câștigat prima sa medalie de aur individuală la o mare competiție. El a obținut și medalia de argint la ștafeta mixtă, cu echipa Franței. La proba individuală, medalia de argint a revenit lui Anton Smolski (Belarus) cu o evoluție excelentă la tragere, în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia norvegianului Johannes Thingnes Boe. Românul George Colțea s-a clasat pe locul 89.

SCHI NORDIC.Norvegianul Johannes Klaebo a dovedit că ratarea de la schiatlon (locul 40) a fost doar un accident, cucerind ieri medalia de aur în proba de sprint. Medalia de argint a fost câștigată de italianul Federico Pellegrino,timp ce medalia de bronz a revenit rusului Aleksandr Terentev.. Românul Raul Popa s-a clasat pe locul 47, ratând calificarea în sferturile de finală ale probei. Proa feminină de sprint a fost dominată de sportivele suedeze. Jonna Sundling (27 de ani, debutantă la JO), a fost urmată pe podium de compatrioata sa Maja Dahlqvist, în timp ce americanca Jessie Diggins a luat medalia de bronz. Românca Timea Lörincz a ocupat locul 78, nereușind să se califice în sferturile de finală.

SANIE. Germana Natalie Geisenberger (34 de ani) a cucerit medalia de aur în proba feminină de simplu, obținând al cincilea său titlu olimpic, Ea a fost urmată pe podium de compatrioata sa Anna Berreiter și de rusoaica Tatiana Ivanova, Natalie a cucerit ultimele trei titluri individuale (2014, 2018, 2022) și două medalii de aur la ștafetă (2014, 2018), ceea ce face din era sportiva germană cea mai titrată la JO de iarnă, la egalitate cu patinatoarea de viteză Titlul olimpic la sanie feminin nu a mai scăpat Germaniei din 1994, când s-a impus italianca Gerda Weissensteiner. Românca Raluca Strămăturaru a abandonat, în manșa a treia a probei feminine de simplu, după ce s-a răsturnat în virajul 13 al pistei de la Yanqing.

HOCHEI FEMININ: Ultimele meciuri din grupe; Canada – SUA 4-2, Finlanda – Rusia 5-0 (grupa A); Japonia – Cehia 3-2 (șuturi de penalitate), Suedia – Danemarca 3-1 (B). Programul sferturilor (11-12 februarie): Canada – Suedia, SUA – Cehia, Rusia – Elveția, Finlanda – Japonia. Singurele echipe eliminate din prima fază sunt China și Danemarca.

* Alți campioni olimpici: patinaj viteză, 1500 m masculin: Kjeld Nuis (Olanda); schi acrobatic, aeriale feminin; Eileen Gu (China): snowboarding, slalom G paralel: Benjamin Karl (Austria) – la masculin și Ester Ledecka (Cehia) – la feminin; curling, dublu mixt: Italia (Stefania Constantini / Amos Mosander; 2. Norvegia; 3. Suedia).

*Clasamentul pe medalii: 1. Suedia (4-1-1); 2.Olanda (3-3-1); 3/4. China / Germania (3-2-0); 5. Norvegia (3-4): 6. Italia (2-4-1)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.