Sport

Mare bucurie la hochei

Ziarul de Vrancea
4 mai 2019 574 vizualizări

Naționala României a promovat în cel de-al doilea eșalon al Campionatului Mondial după 23 de ani

Naționala de hochei a României s-a calificat în Divizia IA a Campionatului Mondial , la capătul unui turneu de excepție la Tallin, în Divizia IB. România a câștigat toate cele cinci meciuri, ultimul cu Olanda, scor 3-1. În 2020, tricolorii vor juca pentru calificarea în prima grupă mondială. Din 1996 și până azi, România a jonglat între locurile 25 și 31 la nivel mondial, fiind într-o permanentă alternare a eșaloanelor secunde. Toți cei 22 de jucători convocați pentru acțiunea din Tallin activează la cluburi din România. În 2020, naționala de hochei va evolua la nivel de locurile 17-22, situație în care s-a aflat pentru ultima dată în 1995.

Naționala României a surprins pe toată lumea la Tallin, în condițiile în care anul trecut abia s-a salvat de la retrogradare în Divizia IB, după un ultim meci cu Croația. În hocheiul mondial, progresul de la un an la altul nu se face peste noapte. Și totuși, tricolorii au reușit imposibilul. După ce au pus la respect Estonia, Japonia, Polonia și Ucraina, azi a venit și rândul Olandei să fie învinsă de România.  Băieții conduși de antrenorul slovac Julius Penzes au deschis scorul foarte devreme, prin Gergö Biro (min. 4). La începutul reprizei secunde, veteranul Attila Goga mărit avantajul, dar după 40 de minute s-a plecat la cabuine tot cu un avantaj minim, 2-1, pentru că Olanda a redus din handicap. Marea bucurie a fost declanșată în minutul 59, când Peter Balasz a marcat pentru 3-1 cu poarta goală. Olanda ataca la disperare, pentru că o înfrângere i-ar fi retrogradat, ceea ce s-a și întâmplat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.