Sport

Mai scoatem un număr 1 mondial?

Ziarul de Vrancea
6 nov 2017 569 vizualizări

Primul om care a străbătut întreg cursul Dunării numai în slip, Avram Iancu, poate deveni “Omul Anului” la înot în ape libere

Polisportivul Avram Iancu, primul om care a străbătut fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără costum de protecție și fără materiale ajutătoare, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că are șanse mari de a câștiga titlul de "Man Of The Year" oferit de către World Open Water Swimming Association (WOWSA), fiind convins că românii îl vor vota în număr foarte mare în sondajul efectuat de această asociație a înotătorilor în ape deschide,  pe site-ul său oficial.  

"După marele succes al Simonei Halep, care a devenit numărul 1 mondial la tenis de câmp, un alt român are șansa să devină numărul 1 la înot în ape deschise prin nominalizarea mea la “Omul Anului”. Am dat de milioane de ori din brațe în cele 89 de zile, dar acum nu mai pot face nimic. În schimb românii pot face, votându-mă în acest clasament pe site-ul WOWSA. Pe întreg parcursul Dunării am strigat de nenumărate ori "Trăiască România!" pentru că eu cred cu tărie în puterea poporului român. Acest vot este un test de solidaritate națională și sunt convins că numărul voturilor pentru mine va fi foarte mare. În 2015 acest titlu a fost câștigat cu 13.000 de voturi. Pe site-ul www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/ este o rubrică de vot unde numele meu este la a cincea poziție. Votul a început la 1 noiembrie și se va încheia la 1 ianuarie 2018. Eu consider că am șanse mari de a câștiga acest titlu pentru că performanța mea este unică în lume. Este o premieră mondială, nimeni nu a mai făcut așa ceva", a spus bibliotecarul în vârstă de 41 de ani.


Acesta a menționat că de-a lungul celor 2.860 de kilometri ai Dunării, străbătuți între 20 iunie și 16 septembrie, a întâmpinat o serie de probleme, cea mai importantă fiind o accidentare suferită după o ciocnire în apă cu o buturugă.


n urma unei adevărate bătălii de 89 de zile, cu 7-8 ore de înot zilnic, am ajuns la Sulina. A fost o bătălie fantastică în care corpul meu a fost supus multor dureri, iar mentalul meu a avut în multe momente de suferit. Acest efort al meu a fost monitorizat constant de World Open Water Swimming Association prin GPS. Mă bucur că România intră în lumea înotului mondial în ape deschise prin mine. De-a lungul celor 2.860 de kilometri am suferit de hipotermie, m-am luptat cu o serie de curenți foarte puternici, în special în Budapesta, dar am și avut un accident. M-am lovit puternic de o buturugă pe care nimeni nu a observat-o pentru că se afla în apă. În urma loviturii am avut o rană deschisă la piept care s-a vindecat foarte foarte greu, cam într-o lună, din cauza mediului umed în care eram", a afirmat Iancu.

Nominalizările sunt realizate de un juriu format din antrenori și foști campioni la concursuri ce presupun înotul în ape libere. Câștigătorul va fi anunțat pe 1 ianuarie 2018 într-o ceremonie care va avea loc în California.

Parcurgerea Dunării înot este a doua perfomanță mondială a lui Avram Iancu, el a reușit să traverseze înot și Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franța și Marea Britanie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.