Sport

Mai rău nu se putea

Ziarul de Vrancea
15 dec 2019 1206 vizualizări

CFR Cluj va întâlni în șaisprezecimile Ligii Europa pe FC Sevilla, favorita numărul 1 a preliminariilor, clasată a treia în LaLiga și specialistă a competiției

Calificată în primavara europeană, CFR Cluj se va duela cu 16-imile Europa League cu Sevilla. Partida tur va avea loc la 20 februarie, în Gruia, iar returul la 27 februarie pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, cel pe care în mai 1986, Steaua câștiga prestigiosul trofeu al Cupei Campionilor Europeni.

Sevilla a încheiat pe primul loc grupa A din Europa League, din care au mai făcut parte APOEL Nikosia, Qarabag(Azerbaoidjan) și Dudelange (Luxemburg). Formația spaniolă a înregistrat cinci victorii și un eșec, marcând 14 goluri și primind doar trei. În campionatul din Spania, echipa pregătită de Julen Lopetegui se află pe locul al treilea, cu 31 de puncte, în spatele celor de la Barcelona și Real Madrid, ambele cu 35 de puncte și câte un meci mai puțin. Sevilla a câștigat Europa League de trei ori consecutiv, în sezoanele 2013/2014, 2014/2015 și 2015/2016. De asemenea, formația spaniolă a mai câștigat Cupa UEFA de două ori, în sezoanele 2005/2006 și 2006/2007, deținând recordul celei de-a doua competiții europene, cu cinci victorii. În clasamentul coeficienților, Sevilla se află pe locul 11, înaintea unor formații precum Tottenham și Borussia.

O echipă românească a eliminat Sevilla!

Amintirile recente ne developează șase meciuri dintre echipele românești și FC Sevilla. Singura victorie a realizat-o Unirea Urziceni, în acel epic traseu din Liga Campionilor, ci Dan Petrescu la timonă. Unirea a câștigat în 2009 cu 1-0 (autogol Dragutinovic) și a pierdut cu 0-2 la Sevilla. În rest, Steaua a jucat de patru ori în 2006, în optimile Cupei UEFA (0-2,0-1) și, apoi, în grupele Ligii Campionilor (0-2, 1-2). Nici tradiția, nu e cu noi și totuși....

În 1966 o echipă românească a eliminat formația andaluză, care era și atunci una dintre fruntașele campionatului spaniol. Competiția era Cupa Europeană a Târgurilor, precursoarea Cupei UEFA, iar echipa românească se numea Dinamo Pitești, la care strălucea în teren regretatul Nicolae Dobrin și în poartă aproape uitatul Narcis Coman, echipa care în sezonul viitor va lua numele FC Argeș. În Trivale, argeșenii s-au distrat cu Sevilla, după cum spuneau cronicarii vremii (pe atunci, TVR nu putea transmite de la Pitești). Scor 2-0, goluri C.Radu și Nagy, iar la Sevilla a fost 2-2, după ce Dinamo conducea cu 2-1, goluri marcate de Nagy și Prepurgel.

Lotul FC Sevilla

Portari: Vacek (ceh), Bono (marocan), Javi Diaz

Fundași: Sergi Gomez, Carriço (portughez), Koundé (francez), Diego Carlos (brazilian), Jesus Navas, Escudero, Reguilom

Mijlocași: Ocampos, Banega, Vazquez (argentinieni), Rony Lopez (potughez), Gudelj (sârb), Fernando (brazilian), Pozo, O.Torres, Jordan.

Atacanți: Dabbur (israelian), L.de Jong (olandez), Nolito, Munir, Gil

Antrenor: Julen Lopetegui: Este o echipă care dorește să facă un salt la nivel internațional și care a făcut o bună investiție. Ne va pune în dificultate, cu siguranță”,

Meciurile din 16-imi: Wolverhampton – Espanyol Barcelona, Sporting Lisabona – Istanbul Bașakșehir, Getafe – Ajax Amsterdam, Bayer Leverkusen – FC Porto, FC Copenhaga – Celtic Glasgow, Apoel Nikosia – FC Basel, CFR Cluj – FC Sevilla, Olympiakos Pireu – Arsenal, AZ Alkmaar – Linzer ASK, FC Bruges – Manchester United, Ludogoreț Razgrad – Inter Milano, Eintracht Frankfurt – FC Salzburg, Șahtar Donețk – Benfica, Wolfsburg – Malmö FF, AS Roma – KAA Gent, Glasgow Ranger – Sporting Braga.

Ce spun clujenii

Dan Petrescu (antrenor): „De data aceasta, chiar suntem supărați. Suntem mai dezamăgiți decât am fost până acum. Am ajuns să jucăm cu cea mai titrată echipă din această competiție. E o echipă care tratează foarte bine această competiție. Aș fi vrut Malmo, Linz, Basel sau Espanyol, dacă tot e să vorbim de o echipă din Spania. E extraordinar ce am realizat până acum, am făcut 12 puncte într-o grupă infernală. Ajungând aici, normal că ne doream să avansăm cât mai mult”.

Bogdan Mara (director sportiv): „E clar, Sevilla e cea mai titrată în această competiție. Tratează foarte serios această competiție și au câștigat de cinci ori în ultimii ani. Când găsești câte un monstru din ăsta, e cam greu. Sincer, erau cinci, șase, șapte echipe mai accesibile pe care le doream, gen Malmo, Basel, Instanbul Bașakșehir. Dacă era o echipă spaniolă, mi-aș fi dorit Espanyol, o echipă care nu pune accent pe această competiție, ci probleme în campionat. Puteau fi și Manchester United, Inter, care se concentrează pe campionat”

Marius Bilașco (manager sportiv): „Nu suntem mulțumiți cu acest adversar. E adevărat că Dan Petrescu a reușit performanțe incredibile aici la club, dar asta nu ne face să privim cu optimism aceste meciuri. Trebuie să recunoaștem, suntem inferiori și avem șanse mici de a merge mai departe. E bine măcar că suporterii au început să sune la club și să se intereseze de bilete pentru meciul cu Sevilla”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.