Sport

Mai mult relaxare, decât reluare

Ziarul de Vrancea
1 iun 2020 769 vizualizări

Ceea ce este permis de la 1 iunie în privința competițiilor și antrenamentelor sportive

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, ieri, că se pot relua competițiile pe echipe, dând exemplul FRF și LPF care au solicitat să reia Liga I la 13 iunie. „Iată ce avem în plus de ieri față de 15 mai, când a fost prima etapă de relaxare în domeniul sportului. Deschiderea este la toate categoriile de vârstă, copii juniori, seniori. Se pot organiza competiții sportive, în anumite condiții. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, adică a tuturor sportivilor legitimați la un club, de la cei mai mici la cei mai mari. Se pot deschide așadar competițiile în aer liber pentru sporturi individuale, se pot redeschide în aer liber competițiile la acele sporturi de echipă, după condiții menționate în ordin, adică la orice fel de competiție care se dorește a fi reluată este nevoie de acea informare prealabilă din partea clubului sau a federației organizatoare către MTS. Avem solicitări în acest sens din partea unor federații și organziatori de competiții deja. Fotbalul a solicitat reluarea la 13 iunie. Sunt permise reluarea antrenamentelor individuale și la sporturile de sală, nu la competițiile indoor, ci antrenamentele individuale. Se pot relua antrenamentele și competițiile la sporturile în bazin, pentru sportivi, pentru cei legitimați, de la cei mai mici la cei mai mari. În continuare rămâne regula fără spectatori la toate nivelurile și competițiile”, a declarat Stroe, într-o conferință de presă.

La cererea FRF și LPF, fără spectatori deocamdată

Ministrul Stroe a făcut precizări cu privire la prezența publicului pe arenele de fotbal: „Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori, deoarece prin definiția lui sportul este un spectacol. Dacă nu știați, în propunerile inițiale venite din partea FRF și LPF de la bun început ei și-au asumat și ne-au propus și nouă reluarea campionatului fără spectactori. Oriunde în lume în zona Europei, în țările civilizate care au pornit competițiile, acest lucru s-a pornit fără spectatori. Această măsură este pentru a crește nivelul de siguranță și de protejare a sănătății și răspândirii acestui coronavirus” El s-a referit și la comparația care se face des între evenimentele sportive și cele culturale, care pot fi vizionate de un număr de maximum 500 de spectatori; „S-ar putea să resimțim o frustrare, o nedreptate, cei din zona sportului este mult mai pătimaș, publicul din zona sportivă interacționează radical diferit față de participanții la un spectacol. În plus este foarte dificil ca organizator de meci să selecteze doar 4-500 de spectactori, dar adunând la numărul de spectatori și cei care participă direct și să limiteze posibilitatea altora de a participa”.Ionuț Stroe spune că lucrurile se pot rezolva pe parcurs: „Dacă vom avea o evoluție bună, în sensul diminuării la minimum a numărului de infectări, cu siguranță nimeni nu e nebun să țină spectatorii în afara stadioanelor”, a precizat Stroe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.