Sport

Mai mult eșecuri la Antipozi

Ziarul de Vrancea
10 ian 2022 765 vizualizări

Doar Gabriela Ruse a câștigat ieri la Sydney, în timp ce Sorana Cîrstea la Adelaide și cele trei fete din calificările Australian Open au fost eliminate * și pe Gabi o așteaptă un meci infernal,cu Anett Kontaveit*

Gabriela Ruse (82 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului dela Sydney. Ea a învins-o cu 6-2,3-6, 6-4 după două ore și 19 minute, pe poloneza Magdalena Frech (105).

Românca a început în forță și a condus cu 3-0, încheind primul set fără emoții, cu 6-2. Frech a controlat actul secund, în care a avut 2-0 și 4-2, impunându-se cu 6-3. În decisiv, Ruse a reușit să se desprindă la 3-1, dar a fost egalată, 4-4, însă imediat a reușit un nou break și a încheiat conturile cu 6-4. În optimi este calificată de Jaqueline Cristian, dar ambele românce au misiuni foarte grele. Jaqueline o va întâlni pe sportiva cehă Barbora Krejcikova (4 WTA),campioana de la Roland Garros 2020, iar Gabi va juca în această fază a turneului WTA 500 cu estona Anett Kontaveit, numărul 7 mondial.

Tot la Sydney, britanica cu origini românești Emma Răducanu (18 WTA) a luat o bătaie soră cu moartea de la kazaha Elena Rîbakina (13 WTA), Emma nu a putut participa la Melbourne săptămâna trecută din cauza unui test Covid-19 pozitiv,iar acuma fost zdrobită, scor 0-6, 1-6 în 55 de minute de o jucătoare de mare forță.. Alte rezultate: Caroline Garcia (Franța) – Jessica Pegula (SUA) 6-4, 7-3; Ajla Tomljanovic (Australia) - Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-2, 6-3; Océane Dodin (Franța) - Giuliana Olmos (Mexic) 6-4, 6-1; Belinda Bencic (Elveția) - Beatriz Haddad (Brazilia) 6-3, 6-2; Elise Mertens (Belgia) - Fiona Ferro (Franța) 6-2, 7-6; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) - Ena Shibahara (Japonia) 6-4, 6-4.

* La turneul Adelaide 250, Sorana Cîrstea (38 WTA) a fost învinsă clar de jucătoarea ucraineană Anhelina Kalinina (51 WTA) scor 3-6,2-6 în 85 de minute. Sorana a început bine meciul și a condus cu 2-0, dar apoi a comis foarte multe erori neprovocate, Kalinina (24 de ani) luând patru game-uri la rând și câștigând primul set cu 6-3. În actul secund, Kalinina a avut 2-0, apoi Cîrstea a reușit egalarea (2-2), după un scurt reviriment, dar a pierdut următoarele patru jocuri, setul și meciul. Tot la Adelaide Arîna Sabalenka (Belarus), numărul 2 mondial, a pierdut cu scorul de 7-5, 1-6, 5-7 meciul din prima rundă cu suedeza Rebecca Peterson, după două ore și 18 minute. Săptămâna trecută, Sabalenka a fost eliminată și în optimile de finală ale turneului de la Sydney, de categorie WTA 500. Ea a fost acceptată direct în turul al doilea și învinsă de slovena Kaja Juvan

*Toate cele trei românce care au jucat ieri în turul I al calificărilor Australian Open au fost eliminate. Mihaela Buzărnescu (122 WTA) a fost învinsă cu un sec 1-6, 1-6 de belgianca Ysaline Bonaventure, înt-o oră și un minut. Gabriela Lee (218) a rezistat un pic mai mult, 70 de minute, în fața rusoaicei Kamilla Rahimova (120), dar a pierdut cu 2-6,3-6. Mihaela Buzărnescu, favorită 10 în calificări și locul 122 mondial, a fost eliminată de belgienca Ysaline Bonaventure, locul 235 WTA, în primul tur al calificărilor la Australian Open. Cel mai bine s-a comportat Irina Fetecău (211) care a avut și cea mai ingrată sarcină din cele trei. Ea a jucat trei ore și zece minute cu italianca Martina Trevisan (211). Irina a câștigat priml set cu 7-5 a avut minge de meci în tie-break-ul setului II la 10-9, dar a pierdut apoi trei mingi consecutive. Ratarea a copleșit-o pe româncă, Irina pierzând decisivul cu 2-6. În turul II al calificărilor au rămas Alexandra Ignatik (211) și Irina Bara (136) care vor juca între ele.

* Marius Copil s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului challenger de la Forli (Italia), dotat cu premii totale de 45.730 de euro, după ce l-a învins pe rusul Pavel Kotov, al patrulea favorit, cu 7-5, 5-7, 6-4. Copil (280 ATP) a obținut o victorie muncită, după două ore și 40 de minute, în fața unui adversar mai tânăr (23 ani) și mai bine clasat (225 ATP). Copil va juca mai departe cu germanul Alexander Ritschard (276)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.