Sport

Mai greu pentru sibience

Ziarul de Vrancea
22 nov 2018 493 vizualizări

SCM Craiova și Măgura Cisnădie și-au aflat adversarele din grupele Cupei EHF* ultima se va confrunta cu două puternice echipe din Danemarca și Norvegia

 

Echipele de handbal feminin SCM Craiova și Măgura Cisnădie și-au aflat, ieri, adversarele din grupele Cupei EHF, la tragerea la sorți de la Viena. Potrivit tragerii la sorți de joi, SCM Craiova, câștigătoarea trofeului, va juca în grupa D, cu formațiile HC Podravka Vegeta Koprivnica (Croația), Super Amara Bera Bera (Spania) și Nykøbing Falster Håndbold – NFH (Danemarca), iar Măgura Cisnădie a fost repartizată în grupa A, alături de SG BBM Bietigheim (Germania), Team Esbjerg (Danemarca) și Storhamar Handball Elite (Norvegia).

Ambele formații au nimerit în grupe destul de echilibrate, dar formația din Bănie are o șansă mai bună la calificarea în sferturile de finală, având în vedere că a pornit din urna a doua valorică. Toate cele patru adversare ale oltencelor au mai jucat în România în ultimii 10 ani. Pentru formația lui Bogdan Burcea, deținătoarea trofeului, este o ocazie excelentă pentru revanșă în fața echipei Podravka, cea care a eliminat-o în turneul preliminar de calificare al Ligii Campionilor, la începutul lunii septembrie. Formația croată are un trofeu al Ligii Campionilor, destul de îndepărtat temporal, în 1995. În mileniul nostru, mai are două finale în Cupa EHF și una în Cupa Cupelor. Echipa este pregătită de Zlatko Saracevic. Cu excepția internaționalei ruse Natalia Cigrinova, a unei jucătoare din Bulgaria și a altei din Slovacia, lotul echipei din Korpvinica este format din jucătoare autohtone. Super Amara Bera Bera este o echipă bască din San Sebastian și este pregătită de Imanol Albarez. Nu are trofee internaționale, cele mai multe jucătoare sunt de origine bască, dar mai există în lot patru brazilience, două handbaliste din Cuba și una din Argentina. Nykøbing Falster Håndbold, campioana Danemarcei în 2017 are antrenorul (Jakob Larsen) născut în Groenlanda și în lot trei japoneze. În rest, surorile suedeze Westberg sunt cele mai cunoscute din lot. 

Măgura are o grupă mult mai dificilă. Formația germană Bietigheim este cunoscută din meciurile cu CSM București, ea fiind aceea care a produs mazilirea antrenorului Magnus Johansson de la “tigroaice”. La echipa care joacă în localitatea Bissingen, antrenor este danezul Martin Andersen. Forțele grupei sunt echipele din Norvegia și Danemarca. Storhamar este o echipă, deocamdată, fără trofee, dar deține cel mai bun pivot din handbalul feminin mondial, Heidi Løke. Tonje Ekerund, Anna Mortvedt și unguroaica Gabriella Juhasz sunt alte sportive cunoscute, din echipa antrenată de Arne Stensand. În fine, Esbjerg se arată și mai puternică. Extrema Line Jørgensen a plecat în vară de la CSM, iar norvegianca Sanns Solberg și olandeza Estevana Polman sunt alte jucătoare cu ștaif ale echipei pregătite de Jesper Hensen.

Jocurile se vor desfășura în perioada 5 ianuarie – 10 febriuarie 2019. Primele două echipe din fiecare grupă  se vor califica în sferturile de finală.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.