Sport

Mai bine ca la Vilnius

Ziarul de Vrancea
17 nov 2018 468 vizualizări

Este singura concluzie care se poate trage după victoria cu 3-0 (1-0) obținută la Ploiești în fața Lituaniei, în grupa C4 a Ligii Națiunilor * tricolorii se duc la Podgorica cu gândul la locul II în grupă

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Moți, Bancu – Chipciu (’65 – Deac), Anton, Stanciu (’72 – Cicâldău), Maxim – Keșeru (’68 – Hagi) – Pușcaș. Selecționer: Cosmin Contra

Lituania: Setkus – Vaitkunas, Girdvainis, Zulpas, Baravykas – Simkus (’65 – Slivka), Vorobjovas – Petravicius (’80 – Kazlauskas), Sirgedas, Novikovas – Cernych (’74 – Sernas). Selecționer: Edgaras Jankauskas.

Arbitru: Marco Guida (Italia); Cartonașe galbene: Bancu, Pușcaș / Novikovas 2, Girdvainis; Eliminat: Novikovas (’88).

1-0, min. 7: Pușcaș, după o acțiune personală pornită de pe partea dreaptă a lui Chipciu.

2-0, min. 47: Stanciu șutează puternic, Setkus respinge în față și Keșeru înscrie de la șase metri.

3-0, min. 65: lovitură liberă executată magistral de Stanciu, de pe partea stângă

Pentru a  comenta pozitiv evoluția tricolorilor în partida de ieri, există un singur termen de comparație: partida disputată la Vilnius, contra aceluiași adversar cât se poate de modest, dar cu care tricolorii s-au chinuit și au obținut o victorie norocoasă. Față de acel reper, prestația elevilor lui Cosmin Contra a fost net superioară și se poate explica și prin formula mai ofensivă pe care a desenat-o selecționerul, dar și de influza de tinerețe în lotul echipei. Vârful naționalei de tineret, George Pușcaș, a fost titular, iar pe parcurs au mai intrat Cicâldău și Ianis Hagi. Pe de altă parte, selecționerul l-a (re)descoperit pe Cosmin Contra, care s-a descurcat de minune în apărare. Nu întâmplător, o injecție de moral a venit de la golul înscris mai devreme decât de obicei. Că obișnuita “canoneală” a urmat după gol și a durat o repriză, e altceva. Iar dacă în prima repriză, MVP-ul tricolorilor a fost Chipciu, colegul său din Cehia, Stanciu, a preluat după pauză acest rol. Iar absența publicului, datorată pe deplin suporterilor “ultras”, a diminuat cheful de joacă a tricolorilor. În concluzie, o victorie clară, în fața unui adversar modest, victorie care nu lasă prea mult loc de concluzii asupra progreselor sau regreselor naționalei.

Din păcate, echipa României nu prea are cum visa locul I în grupa C4 întrucâ-t Serbia a învins Muntenegru cu 2-1, goluri marcate de Ljajic (’30) și Mitrovic (’32) / Mugsa (’70). (În min. 38, Mitrovic a ratat un penalty). Astfel, clasamentul grupei C3 arată astfel: 1. Serbia – 11 p; 2. România – 9 p; 3. Muntenegru – 7 p; 4. Lituania – 0 p. Pentru ca tricolorii să câștige grupa, ar trebui să învingă mâine în Muntenegru, iar Serbia să nu obțină victoria pe teren propriu în fața Lituaniei. Obiectivul echipei este locul II în grupă, care poate urca România în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020, obiectiv care se poate îndeplini și cu un egal la Podgorica. Numai că numai două dintre cele patru echipe clasate pe locurile secunde în Liga C vor avea acest privilegiu, ceea ce înseamnă că victoria din Muntenegru este obligatorie. Tot în funcție de un punctaj cât mai bun depinde și accederea în barajul pentru calificarea prin Liga Națiunilor.

Este de așteptat că pentru partida de la Podgorica, selecționerul va face câteva schimbări. Deja Benzar nu poate juca, fiind accidentat, astfel că pe flancul drept al apărării va intra Manea. Este de așteptat titularizarea lui Țucudean în avanposturi și introducerea lui Băluță sau Cicâldău ca al doilea închizător.

La finalul meciului, Cosmin Contra și-a felicitat băieții, dar a menționat că mai există probleme: “Băieții au înțeles că trebuie să aibă altă atitudine. Am surprins un pic în primul 11 jucând cu doi atacanți, cred că mi-a ieșit destul de bine această alegere, pentru am avut mai multă prezență în careu. Mi-a plăcut cum au colaborat Keșeru și Pușcaș, mijlocașii centrali au făcut un efort extraordinar, la fel cei din bandă. În general, toți jucătorii au jucat foarte bine, sunt foarte mulțumit de felul în care au arătat în multe momente. Mai avem unele probleme cu pasele în spate, spre portarul propriu, dar sperăm pe viitor să le eliminăm. Moți a făcut un cuplu de fundași centrali foarte bun cu Săpunaru. înainte de meci m-am gândit să-l bag pe Nedelcearu sau pe Pașcanu, dar am ales să joc cu cei doi datorită experienței. Echipa Lituaniei e o echipă care joacă direct, pe mingi lungi și i-am atenționat pe fundașii centrali la aceste acțiuni", a declarat selecționerul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.