Sport

”Mă bucur, dar urmează ceva mai greu”

Ziarul de Vrancea
22 dec 2020 901 vizualizări

A spus la aeroport Larisa Iordache, campioană europeană la bârnă și sol, promițând o revanșă și în proba pe echipe

Gimnasta Larisa Iordache a declarat la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, că aștepta cu foarte multă nerăbdare cele două titluri continentale câștigate la sfârșitul săptămânii trecute la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia). „Am așteptat acest moment. E un moment de bucurie. În același timp este un start, știu că va urma ceva mai greu. De aceea trebuie să mă bucur, să mă odihnesc, iar apoi să încep să muncesc din nou pentru a-mi îndeplini visul. M-am bucurat foarte tare, pentru că așteptam aceste două titluri europene cu foarte multă nerăbdare. La sol am avut un moment de confuzie. În capul meu era: «OK, am pierdut și medalia asta de aur». Dar în același timp l-am văzut pe antrenor că se duce să facă o contestație. Și atunci m-am gândit că se vor schimba lucrurile. La lot formăm o echipă omogenă, fiecare în parte trage cât de tare poate pentru a ne îndeplini obiectivul. M-am simțit bine în preajma fetelor, m-am simțit bine să fiu într-o echipă. Am încercat să le motivez pe fete, dar așa a fost să fie în proba pe echipe, poate data viitoare va fi medalia cea mai strălucitoare”, a spus gimnasta la întoarcerea din Turcia. Întrebată cum se simte în postura de cea mai medaliată sportivă la Campionatele Europene din istoria gimnasticii românești, Larisa Iordache a răspuns: „Clar e o onoare, mă bucur pentru mine că mi-am arătat că pot. Mi-a dat un impuls acest concurs și mai multă forță de muncă”.

Antrenorii Larisei Iordache, Lăcrămioara și Cristian Moldovan, s-au arătat bucuroși de rezultatul de la Campionatele Europene și optimiști în ceea ce privește eventuala calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Ne simțim foarte bine, suntem fericiți că ne-am îndeplinit obiectivul. Obiectivul a fost să facem cu Larisa o competiție pe toate cele patru aparate, dar a fost și obiectivul de medalie. A dus trei zile de competiție foarte bune și a culminat cu cele trei medalii”, a spus Cristian Moldovan. „Rezultatul acesta de la Europene ne dă speranțe. Împreună, toți trei, am reușit să aducem acum un rezultat foarte bun. Știm că este un drum destul de lung, avem foarte mult de lucru. Dar știm ce avem de făcut în continuare și sperăm ca rezultatul final să fie cel așteptat, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a menționat Lăcrămioara Moldovan.

România a cucerit la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin (Turcia) cinci medalii la senioare, argint în competiția pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă și sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri și o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu. Desfășurate tot la Mersin, Campionatele Europene destinate junioarelor au adus României nouă medalii dintre care șase de aur (pe echipe și prin Ana Bărbosu la individual compus și pe aparate), două de argint, ambele obținute de Maria Ceplinschi, la individual compus și sol, și una de bronz, câștigată de Andreea Preda, la bârnă. (AGERPRES)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.