Sport

Lupescu, sprijinit politic ?

Ziarul de Vrancea
15 apr 2018 744 vizualizări

șeful PSD, Liviu Dragnea, a menționat că îl va susține total pe fostul internațional dacă va câștiga alegerile pentru președinția FRF * după ce a aruncat bomba, Dragnea a precizat că nu susține niciun candidat în alegeri, deși își exprimase simpatia pentru Lupescu * Răzvan Burleanu este încrezător că va câștiga alegerile în orice condiții

O declarație a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a învolburat apele  înaintea alegerilor pentru președinția FRF.  Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Dragnea a menționat că singurul candidat la președinția FRF cu care a discutat a fost Ionuț Lupescu, la solicitarea acestuia, și l-a asigurat pe fostul internațional de toată susținerea sa dacă va câștiga alegerile.  Întrebat dacă a discutat cu Ionuț Lupescu sau cu actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, despre alegerile de la forul fotbalistic intern, Dragnea a răspuns: " Mi-a prezentat elemente din programul lui și i-am spus că dacă va fi ales președinte al federației, atunci va avea toată susținerea mea." Dragnea a adăugat că dacă ar vota la alegerile de miercuri ar ști pe cine să aleagă.

Liviu Dragnea a precizat că nu a semnat nicio hârtie de susținere a lui Răzvan Burleanu la alegerile de la FRF. El a comentat astfel informațiile potrivit cărora persoane din echipa actualului șef de la Casa Fotbalului ar fi mers prin țară, în campanie electorală, și ar arătat un document de susținere semnat de liderul PSD.  "Răspunsul meu este foarte simplu: nu am semnat nicio hârtie de susținere pentru domnul Răzvan Burleanu! Nici nu aveam vreo competență să semnez așa ceva, nici ca președinte al Camerei Deputaților, nici ca președinte al PSD-ului și atât mai puțin ca microbist. Ca microbist, nu pot să dau susținere scrisă pentru actuala conducere a Federației Române de Fotbal. Nici măcar verbală. Dacă s-a întâmplat acest lucru, mi se pare inadmisibil! Este un fals pe care-l folosesc și ar fi un gest incalificabil. Dincolo de faptul că intră într-o zonă periculoasă", a explicat Dragnea.

Ca urmare a interpretărilor apărute în presa bucureșteană, liderul PSD a ținut să precizeze că declarațiile sale nu însemnă o susținere implicită pentru Ionuț Lupescu: “Eu nu am spus că îl susțin pe Ionuț Lupescu. Eu am spus că, dacă informațiile care mi-au fost transmise că se folosește o hârtie în care este semnătura mea pentru susținerea domnului Burleanu sunt adevărate, mi se pare ceva incalificabil. În rest, cred că trebuie să fie alegeri libere la FRF și toți cei care votează acolo trebuie să se gândească și la noi, microbiștii, nu numai la ei. Să se gândească la ce ne dorim cu toții de la fotbalul românesc, să avem măcar aceleași performanțe pe care le-a avut generația de aur, pentru că potențial există", a susținut Dragnea.

Și Răzvan Burleanu a luat de bună declarația lui Dragnea și a subliniat că nu este surprins că Ionuț Lupescu a apelat la sprijin politic: "Mă așteptam ca Ionuț Lupescu să apeleze la sprijin politic, pentru că acest comportament îl recomandă. Atunci când vezi că nu ai nicio șansă de a-i convinge pe membrii afiliați... Nu am emoții, voi câștiga alegerile. Mi s-a pus eticheta că am fost pus politic la FRF, încercând să se găsească o justificare de ce un tânăr de 29 de ani la vremea respectivă, care nu făcea parte din sistem, din nicio structură mafiotă de fotbal, poate câștiga alegerile FRF. Nu există nicio dovadă că m-am văzut cu vreun lider al vreunui partid politic. Am avut exclusiv susținerea membrilor FRF. Se spunea atunci că voi avea patru, cinci voturi... Nimic mai mult. Ceea ce mă face să fiu încrezător este că din 2014 peste 100 de membri afiliați mi-au dat votul lor. Deci și acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporție covârșitoare, cei 255 de alegători sunt independenți. Nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc", a declarat Burleanu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.