Sport

Lucescu respiră ușurat

Ziarul de Vrancea
6 sep 2017 595 vizualizări

Echipa Turciei, antrenată de tehnicianul român, a învins Croația și păstrează șanse de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia * în zona sud-americană, Argentina dansează pe sârmă * Coreea de Sud este a șasea echipă calificată

Tehnicianul Mircea Lucescu a obținut primul succes în calitate de selecționer al Turciei, după ce naționala turcă s-a impus, scor 1-0, în meciul cu echipa Croației, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, grupa I, meci disputat la Eskișehir. Unicul gol al meciului a fost marcat de Tosun Çenk, în minutul 75.

Victoria vine după ce Turcia pierduse în weekend în Ucraina, cu 0-2.  În aceeași grupă, echipa Ucrainei a fost învinsă de către Islanda la Reykjavik, cu 0-2, prin două goluri marcate de Sigurdsson, în minutele 47 și 66, iar Finlanda s-a impus în Kosovo cu 1-0, gol marcat de Pukki (’83). Lupta pentru calificare este extrem de strânsă în această grupă, în care Croația și Islanda au câte 16 puncte, iar Turcia și Ucraina câte două mai puțin. Echipa Turciei va juca în ultimele două etape ale grupei I cu Islanda (tot acasă, la 6 octombrie) și cu Finlanda (în deplasare, la 9 octombrie). În etapa viitoare, însă Croația și Ucraina au meciuri ușoare: croații vor primi vizita Finlandei, iar ucrainenii se vor deplasa în Kosovo.

Serbia a învins Irlanda în deplasare cu 1-0 și s-a desprins în fruntea grupei D, fiind la un pas de calificare. Fundașul Aleksandar Kolarov a înscris singurul gol al partidei în min. 55 și sârbii au apărat dârz avantajul minim, mai ales că în min. 68, jucătorul Nikola Maksimovic a văzut cartonașul roșu. O altă pretendentă la calificare din această grupă, Austria, și-a rispit ultimele șanse, remizând, suprinzător, pe teren propriu cu Georgia. Oaspeții, prin Gvilia, au deschis scorul în min. 8, iar Schaub a egalat în min. 44. Prin victoria chinuită obținută la Chișinău în fața Republicii Moldova, galezii au urcat pe locul II în grupă și speră la baraj. Țara Galilor a câștigat cu 2-0, prin golurile marcate în final de Robson-Kanu (’80) și Ramsey (‘90^3). Serbia conduce grupa cu 18 puncte, urmată de Țara Galilor (14) și Irlanda (13), Austria având doar nouă puncte. Austria – Serbia, Georgia – Țara Galilor și Irlanda – Moldova sunt meciurile următoarei etape din 6 octombrie.

În grupa G, Spania, aproape sigur calificată de pe primul meci, a reușit scorul zilei învingând Liechtenstein în deplasare cu 8-0. Sergio Ramos a deschis scorul în min. 3, celelalte goluri au fost marcate de Morata (’15, ’54), Isco (’16), David Silva (’39), Aspas (’51, ’63) și Göppel (’89 – autogol). Ca termen de comparație, Italia s-a chinuit rău pe terenul propriu din Reggio Emilia, cu formația Israelului, care a pierdut runda trecută în fața Macedoniei. “Squadra azzurra” a învins cu 1-0 datorită golului marcat de Ciro Immobile în minutul 53. În cel de-al treilea meci al grupei, Macedonia – Albania 1-1. Au marcat Trajkovski (’78 – penalty), respectiv, Roshi (’52). Clasament: 1. Spania – 22 p; 2. Italia – 19 p; 3. Albania – 13 p; 4. Israel – 9; 5. Macedonia – 7 p; 6. Liechtenstein – 0 p. Etapa viitoare cuprinde meciurile Spania – Albania, Italia – Macedonia, Liechtenstein – Israel. Însă jocurile în această grupă sunt cam făcute.

* Argentina a înregistrat un nou rezultat dezamăgitor în preliminariile Cupei Mondiale, remizând, scor 1-1 (0-0), pe teren propriu, cu ultima clasată în grupa sud-americană, Venezuela. Oaspeții au deschis scorul prin Mourillo, în minutul 51, în timp ce argentinienii au egalat trei minute mai târziu, în urma autogolului marcat de Rolf Feltscher. Echipa lui Leo Messi, aflat pe teren tot meciul de la Buenos Aires, ar fi putut ieși de pe locurile care duc în Rusia, însă Chile a pierdut în Bolivia, scor 0-1, după un gol marcat de Juan Carlos Arce în minutul 59, din penalty. Și Brazilia a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat cu Columbia, la Barranquilla. Brazilienii, deja calificați la Cupa Mondială,  au deschis scorul prin Willian în minutul 45^2, iar gazdele au egalat prin Falcao în minutul 56. În celelate două meciuri ale etapei, Peru a câștigat în Ecuador, iar Uruguay în Paraguay. Ambele partide s-a încheiat cu scorul de 2-1.

Cu două etape înaintea finalului preliminariilor, Brazilia este lider detașat, cu 37 de puncte, în timp ce Uruguay este pe locul II, cu 27 de puncte, Columbia este pe locul III, cu 26 de puncte, Peru pe locul IV, cu 24 de puncte, Argentina pe locul V, tot 24 de puncte și Chile pe locul VI, cu 23 de puncte. Primele patru echipe merg direct la turneul final, iar a cincea va juca un baraj cu câștigătoarea preliminariilor din Oceania, Noua Zeelandă, care a dispus în finala grupei oceanice de Insulele Solomon, scor 6-2, 2-2.  Următoarea etapă a preliminariilor sud-americane va avea loc la 5 octombrie, cu următoarele meciuri: Argentina – Peru, Bolivia – Brazilia, Columbia – Paraguay, Venezuela - Uruguay și Chile – Ecuador.

* S-au rezolvat aproape toate  problemele din zona asiatică. Din prima grupă, deja era  calificată  Iran. A doua care va merge în Rusia este Coreea de Sud, care a remizat în Uzbekistan (0-0). Meciul cel mai important s-a disputat între Iran și Siria, iar sirienii aveau nevoie de victorie pentru a se califica direct. Oaspeții au deschis scorul în min. 13, prin Tamer Haj, dar persanii și-au onorat statutul de lideri ai grupei și au marcat de două ori prin Azmoun (’45 și 64). În ultimele secunde, Al Soma a adus egalarea, Siria căpătând dreptul de a evolua în barajul locurilor III, cu Australia. Învingătoarea acestui baraj va susține o dublă întâlnire cu locul IV din zona CONCACAF, pentru calificare.

* Rezultate înregistrate în zona africană (etapa a IV-a). Grupa A: RD Congo – Tunisia 2-2; Libia – Guineea 1-0. Clasament: 1. Tunisia – 10 p; 2. RD Congo – 7 p; 3. Guineea – 3 p; 4. Libia – 3 p; Grupa B: Algeria – Zambia 0-1; Camerun – Nigeria 1-1. Clasament: 1. Nigeria – 10 p; 2. Zambia – 7 p; 3. Camerun – 3 p; 4. Algeria – 1 p. Grupa C: Coasta de Fildeș - Gabon 1-2; Mali – Maroc 0-0. Clasament: 1. Coasta de Fildeș - 7 p; 2. Maroc – 6 p; 3. Gabon – 5 p; 4. Mali – 2 p; Grupa D: Africa de Sud – I.Capul Verde 1-2 (jucătorul Tiago Almeida, de la CSM Poli Iași a fost integralist la oaspeți, iar colegul său Platini a intrat în min. 78); Burkina Faso – Senegal 2-2. Clasament: 1. Burkina Faso – 6 p; 2. I.Capul Verde – 6 p; 3. Senegal – 5 p; 4. Africa de Sud – 4 p; Grupa E: Egipt – Uganda 1-0 (ugandezul Kizito, de la Iași, a intrat în min. 89); RP Congo – Ghana 1-5. Clasament: 1. Egipt – 9 p; 2. Uganda – 7 p; 3. Ghana – 5 p; 4. RP Congo – 1 p. Ultimele două etape au loc la începutul lunii octombrie. Numai câștigătoarele celor cinci grupe se califică la turneul final.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.