Sport

Lucescu disecă Suedia

Ziarul de Vrancea
17 mar 2019 511 vizualizări

Dar vedeta nordică, Viktor Lindelöf nu joacă împotriva României

Tehnicianul Mircea Lucescu (73 de ani) a analizat jocul Suediei, formație pe care a întâlnit-o în calitate de selecționer al Turciei, în cadrul Ligii Națiunilor. Fosta echipă a lui Lucescua câștigat prima partidă cu 3-2, dar în retur nordicii s-au impus la limită, cu 1-0. Cel care a cucerit Cupa UEFA ca antrenor la Șahtar Donețk l-a avertizat pe Cosmin Contra cu privire la starurile Suediei și a avut un mesaj clar: “Joacă pe două linii defensive, caută schimbul de direcție și verticalizare, cu pasă lungă. Ies din apărare în special prin Granqvist, mai puțin prin Lindelöf, care nu e așa precis pe construcție. Dar dacă îl vor închide bine pe Granqvist, le creează din start probleme suedezilor. De asemenea, se dezvoltă deseori prin Forsberg, Larsson și Claesson, care atacă lateralul, dar intră apoi spre centru pentru a elibera spațiile în favoarea fundașilor de margine Augustinsson și Lustig. Sunt periculoși și la duelurile din ofensivă în sensul în care apar foarte repede din linia a doua oameni care să culeagă din spatele apărării adverse baloanele scăpate din contre. Atenție mare la siguranța din spatele propriilor noștri fundași!”, a spus Lucescu într-un interviu acordat pentru site-ul gsp.ro.

Lotul nordicilor

Selecționerul Suediei, Janne Andersson, a convocat 24 de jucători, pentru partida cu România, dar și pentru următoarea, cea din 26 martie, contra Norvegiei, din preliminariile Euro-2020. Lipsesc fundașii Viktor Lindelöf (Manchester United) și Pontus Jansson (Leeds United), aflați pe lista inițială a convocaților. Conform presei internaționale, stoperul de la  Manchester United ar fi solicitat să fie învoit pentru a fi prezent la nașterea primului său copil. Lotul Suediei este următorul: R. Olsen (AS Roma), Johnsson (Guingamp), Nordfeldt (Swansea) – portari: Lustig (Celtic), Tinnerholm (New York City), Granqvist (Helisngborg), Augustinsson (Werder), Helander (Bologna), Krafth (Amiens), Papagiannopoulos (FC Copenhaga) – fundași: J.Johansson (Rennes), Seb. Larsson (AIK), Ekdal (Sampdoria), Forsberg (RB Leipzig), G. Svensson (Seattle), K.Olsson (Krasnodar), Sema (Watford), Sam Larsson (Feyenoord), Durmaz (Toulouse) -mijlocași; Berg (Al-Ain), Claessson (Krasnodar), Quaison (Mainz),Isak (Willem II), S.Andersson (Union Berlin) – atacanți.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.