Sport

(Update) Lovitură grea pentru echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007.Exclusă din turneul de la Sfântu Gheorghe și amendată

Ziarul de Vrancea
7 oct 2020 2844 vizualizări

Comisia de Disciplină a FRH a decis în ședința de marți, 6 octombrie, excluderea echipei CSM Focșani din turneul 2 al Ligii Zimbrilor (cu pierderea meciurilor rămase de disputat cu 10-0) și amendarea acesteia cu 20.000 de lei ”pentru depistarea a mai mult de 3 jucatori testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului.” Așadar, în urma testelor de luni, cel puțin 4 jucători vrânceni au ieșit pozitivi la Sars-Cov-2 ! De asemenea, clubul CSM Focșani a primit o amendă de 20.000 de lei ”pentru nerespectarea obligatiei de  informare imediată a F.R.H., asupra unui caz suspect sau și pozitiv la Covid-19, pe perioada desfășurării antrenamentelor pe plan local.” CSM Focșani ar mai fi trebuit să joace cu HC Dobrogea Sud Constanța, Potaissa Turda, Dunărea Călărași, CSM Vaslui și Minaur Baia Mare.

Reamintim că un jucător de la echipa de handbal masculin CSM Focșani 2007 a prezentat simptome de COVID-19 duminică seară, iar toată delegația focșănenilor a fost testată în regim de urgență, luni. Inițial, partida cu Constanța a fost amânată de luni pentru marți sau vineri, însă s-ar fi disputat doar dacă CSM Focșani 2007 prezenta teste negative. Acestea au venit astăzi,marți 06 octombrie 2020 însă partida nu a mai avut loc, pentru că mai mult de trei jucători au fost depistați pozitivi. În aceste condiții, echipa CSM Focșani 2007 nu va disputa nici restul partidelor de la Sfântu Gheorghe, pe care la va pierde cu 10-0 la masa verde, conform Comisiei de Disciplină a FRH.

Știre actualizată 06.10.2020 ora 20:15, Comunicatul clubului CSM Focșani 2007 

”Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 a fost exclusă din turneul de la Sfântu Gheorghe!

Luni, 5 octombrie, au fost testați Covid -19 la Sfântu Gheorghe componenții lotului care au făcut deplasarea pentru turneu mai puțin Valentin Mocanu care a fost testat la Focșani. Au avut rezultate pozitive Valentin Mocanu, Attila Eros, Alexandru Gramatic și Constantin Rusu.

CSM Focșani 2007 a fost exclusă din turneu ” pentru depistarea a mai mult de 3 jucători testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului”, așa cum este precizat în Comunicatul din 6 octombrie al Comisiei de Discplină a FRH.

Comisia de Disciplină a FRH a mai decis două penalități de 20 mii lei în sarcina CSM Focșani 2007.

În legătură cu hotărârile Comisiei de Disciplină a FRH din 6 octombrie 2020, directorul CSM Focșani 2007, Viorel Ciubotaru, declarat că ”clubul va face contestație în termen regulamentar împotriva acestora întrucât lotul care a făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe a avut rezultate negative la testarea făcută joi, 1 octombrie, în termenii Protocolului medical, la Focșani. Iar jucătorul Valentin Mocanu a acuzat duminică seara o stare ușor febrilă – 37,2 care nu indica infectarea cu Covid – 19, a cărei limită de jos este de 37,4. Pentru a face o testare rapidă, l-am trimis la Focșani unde a fost testat luni dimineața, rezultatul fiind pozitiv. Tot luni, lotul la Sfântu Gheorghe a fost testat preventiv, de urgență, la cererea mea, pentru a nu risca îmbolnăvirea mai multor persoane. În urma testării au mai fost depistați pozitiv trei sportivi. Ceea ce înseamnă că CSM Focșani 2007 avea la Sfântu Gheorghe trei sportivi infectați cu Covid-19 în timpul turneului”.

Despre ceea ce se va întâmpla cu lotul echipei, aflate, încă, la Sfântu Gheorghe directorul Viorel Ciubotaru a declarat: ”Așteptăm deciziile DSP Covasna, care până acum – marți, 6 octombrie, ora 19:00, nu ne-au fost comunicate. Nu am avut discuții decât cu DSP Vrancea de unde avem un sprijin important și suntem în legătură cu specialiștii de acolo pentru a vedea cum vom proceda în continuare. Așteptăm!””

Sursa:CSM Focșani 2007 oficial

Prezentăm în continuare textul intergral la Procesului verbal nr 312 al ședinței Comisiei Centrale de Disciplină din data de 06.10.2020.

Încheiat astăzi, 6.10.2020, în ședința ordinară a C.D.D., în prezența membrilor: Jugănaru Lucian, Dincă Valerica, Teodorescu Emil, Berindei Dan.

În legătură cu sesizarea nr. 1539/06.10.2020, privind nerespectareaa Protocolului medical de organizare si desfasurare a competitiilor de handbal la turneul 2 contând pentru Liga Zimbrilor, desfasurat la Sf. Gheorghe, 4-11 octombrie, de catre CSM Focsani, comisia:

-vazând modalitatea in  care clubul a omis informarea in termen a FRH, asupra starii de sanatate a sportivilor care nu au efectuat deplasarea la turneu, cât și neinformarea în timp regulamentar și  lipsei de informare a tuturor categoriilor menționate în același Protocol, referitoare la starea de sanatate a sportivului Mocanu Valentin,

-vazand buletinele de analiza si data acestora, a sportivilor testati in data de 05.10.2020, CCD hotaraste:

Sanctionarea clubului CSM Focsani 2007, cu penalitate 20.000 lei, conform art 3.1 din Protocolul medical de  organizare si desfasurare a competitiilor de handbal, (PMODCH), data de achitare 05.11.2020, pentru nerespectarea obligatiei de  informare imediată a F.R.H., asupra unui caz suspect sau și pozitiv la Covid-19, pe perioada desfășurării antrenamentelor pe plan local.

Sanctionarea clubuui CSM Focsani 2007 cu excludere din turneu, pierderea meciurilor ramase  de disputat cu 10-0, si penalitate pecuniara de  20. 000 lei, data de achitare 05.11.2020, conform art 3.2 din PMODCH, pentru depistarea a mai mult de 3 jucatori testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfă1urării turneului.

Notă: Comunicatul CCD va fi completat ulterior cu alte rezoluții, în urma încheierii ședinței Comisiei de astăzi.

Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea hotărârii Comisiei de Disciplină (conform Regulamentului Disciplinar Art. 13.5). Acestea vor intra în posesia motivării hotărârii Comisiei de Disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4

Sursa:frh.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.