Sport

Lovitură de teatru! CSM Focșani 2007, obligată să plătească în continuare salariul vechiului antrenor al echipei de fotbal

Ziarul de Vrancea
14 dec 2021 2404 vizualizări

În afara succeselor sportive înregistrate până acum, echipa de fotbal seniori CSM Focșani 2007, care a încheiat anul calendaristic 2021 din cel competițional 2021/22 pe locul 2 în clasamentul la zi al seriei 2 din liga 3, pare a nu avea aceleași reușite și în plan organizatoric.

Concret, din cauza modului în care conducerea secției de fotbal, împreună cu aceea a Clubului Sportiv Municipal (CSM) 2007 au gestionat rezilierea contractului cu vechiul antrenor al echipei de fotbal seniori, apar o serie probleme financiare, nu tocmai minore.

Amănuntele pe acest subiect sunt explicate pe înțelesul tuturor în conținutul unei recente decizii definitive a Comisei de recurs a Federației Române de Fotbal.   

Reamintim că în ședința Comitetului Director al CSM Focsani 2007 din data de 30.06.2021 s-a hotărât, printre altele, „Rezilierea contractului de activitate sportivă al antrenorului Chița Alin Nicolae ca urmare a nerealizării obiectivului de promovare a echipei de fotbal în liga a II-a.”

După această hotârăre, Comitetului Director al CSM Focsani 2007 a emis decizia 13/7.07.2021 cu acest subiect („Rezilierea contractului de activitate sportivă al antrenorului Chița Alin Nicolae ca urmare a nerealizării obiectivului de promovare a echipei de fotbal în liga a II-a”), însă ulterior, din motive necunoscute, par a nu mai fi luat în considerare și următorii pași legali ce trebuie parcurși.

Astfel, conform recentei decizii definitive a Comisei de recurs a Federației Române de Fotbal „Fără a prejudicia în vreun fel natura regulamentară a Deciziei nr 13/7.07.2021 a Comitetului Director al CSM Focșani 2007, Comisia (n.r. de recurs a FRF) observă mai întâi că la dosarul cauzei nu se găsește dovada comunicării acestui act unilateral către reclamantul intimat (n.r. vechiul antrenor al echipei de fotbal CSM Focșani 2007, Chița Alin), așa încât nu poate fi stabilită data la care s-ar crea premisele necesare ca actul unilateral să producă să producă efecte față de destinatarul său potrivit art. 1326, alin. 3 C civ.

Apoi în al doilea rând, Comisia observă că potrivit art. 26  alin. 6 din Regulamentul privind statutul antrenorului: «Indiferent de modalitatea de încetare a raporturilor contractuale dintre antrenor și club, contractul de muncă dintre părți va râmâne în vigoare până la data pronunțării unei decizii definitive și irevocabile de către comisia jurisdicțională a FRF/AMFB/AJF competentă.»

Așadar independent de primul argument de mai sus (comunicarea actului unilateral) Contractul de activitate sportivă nr.2539/07.10.2019 înregistrat la FRF sub nr 4833/11.10.2019 ( n.r. contractul dintre CSM Focșani 2007 și antrenorul Chița Alin)  rămâne în vigoare până la data la care organele de jurisdicție sportivă competente constată încetarea sa, ori recurenta (n.r. CSM Focșani 2007 ) nu a făcut nici o dovadă în acest sens, deși sarcina probei îi revenea atât la fond cât și la recurs.”

Concluzionând, conducerea CSM Focșani 2007 nu a depus - cel mai probabii pentru că nu le are - două dovezi importante la FRF:

  1. Dovada comunicării Deciziei nr 13/7.07.2021 a Comitetului Director al CSM Focșani 2007, către cel la care conținutul acestei decizii se referea, fostul antrenorul Chița Alin
  2. Dovada constatării de către organele de jurisdicție sportivă competente (a FRF/AMFB/AJF) printr-o decizie definitivă și irevocabilă a încetării contractului de activitate sportivă nr.2539/07.10.2019 înregistrat la FRF sub nr 4833/11.10.2019 ( n.r. contractul dintre CSM Focșani 2007 și antrenorul Chița Alin).

Atât timp cât conducerea CSM Focșani 2007 nu deține cele două dovezi, clubul finanțat din bugetul public al Municipiului Focșani este, conform celor precizate de FRF, bun de plată față de fostul antrenor al echipei de fotbal seniori.

Concret, trebuie să-i plătească salariul lunar pe care acesta îl are trecut în contractul de activitate sportivă nr.2539/07.10.2019 înregistrat la FRF sub nr 4833/11.10.2019, până la expirarea valabilității acestuia 31.05.2022. Logic, atunci când conducerea CSM Focșani 2007 va avea cele două dovezi, obligația de plată către fostul antrenor al echipei de fotbal încetează.

Se pune, desigur, întrebarea: cine din conducerea CSM Focșani 2007 este responsabil de nedeținerea celor două dovezi? Și de faptul că prin această deficiență, clubul este bun de plată față de 2 antrenori, deși numai unul dintre ei antrenează efectiv echipa de fotbal seniori CSM Focșani 2007!   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.