Sport

Lobby la UEFA

Ziarul de Vrancea
9 dec 2018 635 vizualizări

Adrian Porumboiu explică prezența accentuată a arbitrilor români în grupele Cupelor Europene prin influența șefului CCA, Kyros Vassaras, la Nyon

În ultimii ani, președintele CCA, grecul Kyros Vassaras,  a fost atacat public de numeroși oameni din fotbalul românesc, pe motiv că ar încasa foarte mulți bani fără să muncească foarte mult în slujba FRF.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ProSport Live, Adrian Porumboiu a spus că de când Vassaras a fost cooptat de FRF, centralii români primesc mai ușor delegări importante în Liga Campionilor și respectiv Liga Europa. "La nivel internațional s-a făcut un progres foarte mare.În linii mari, a crescut valoarea arbitrajului din România. Mai ies petele negre la soare, când bate soarele mai puternic. Valoarea e evidentă. E o influență, asta este lumea. Lumea nu e morală și pudrată cu tot ce e mai frumos mirositor. Există un sistem relațional acolo. Face foarte bine Vassaras că face lobby. Noroc că la FIFA și la UEFA nu există traficul de influență, altfel era nenorocire. Ei n-au legea asta cu traficul de influență. Altfel erau cu toții arestați. Ce face, face bine. La nivel internațional. Nu putem să spunem că e nenorocire în arbitrajul românesc, când arbitrii era instruiți. Lucrurile sunt pe un făgaș mai bun", a spus Adrian Porumboiu, în cadrul emisiunii ProSport Live. Vassaras a fost angajat de FRF în 2014. Există zvonuri conform cărora arbitrul retras în 2009 ar încasa lunar circa 8.000 de euro din partea forului condus de Răzvan Burleanu.

Drept dovadă, UEFA a delegat și în această săptămână două brigăzi de arbitri din România în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Europa.  Astfel, Istvan Kovacs se va afla la “centru” la partida dintre Genk și Sarpsborg, din Grupa I, meci ce se va disputa joi, în Belgia.  De asemenea, în aceeași competiție, Radu Petrescu va arbitra duelul dintre Olympique Marseille și Apollon Limassol, din Grupa H. În plus, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a fost delegat în calitate de observator la partida dintre Inter Milano și Tottenham, din Liga Campionilor, care se va disputa marți, în Italia.

Ovidiu Hațegan a devenit o prezență obișnuită în serile de Liga Campionilor. Centralul din Arad a avut chiar onoare să conducă Juventus - Manchester United, după ce arbitrul delegat inițial s-a accidentat și i-a cedat locul. O gafă uriașă a comis Hațegan într-un mecicu miză disputate peste hotarele țării: acel penalty acordat în Irlanda de Nord - Elveția. Era manșa tur a barajului de calificare la Cupa Mondială, iar Hațegan a acordat complet aiurea un penalty pentru Elveția. Ricardo Rodriguez a transformat, iar după 0-0 la Basel, Elveția s-a califica la Mondialul din Rusia, grație unui penalty pe care doar Hațegan l-a văzut. Românul a sancționat un henț al unui apărător britanic, deși mingea îl lovise în spate. Gafa l-a costat pe Hațegan prezența la turneul final din Rusia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.