Sport

Liverpool, aproape de semifinale

Ziarul de Vrancea
10 apr 2019 637 vizualizări

 În Liga Campionilor, “cormoranii” au dispus de FC Porto, cu 2-0 * derbiul englez Tottenham – Manchester City se rezolvă în retur

FC Liverpool a făcut un pas mare spre calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, învingând cu 2-0 pe “Anfield Road” echipa FC Porto,meci la care românul Ovidiu Hațegan a fost arbitru de rezervă. “Cormoranii” au reușit să se impună rapid, în mai puțin de jumătate de oră. În min. 5, Keita trimite un șut, din pasa lui Firmino, deviat în proprie poartă de Oliver Torres. Și dacă egipteanul Mohamed Salah a ratat incredibil, singur cu portarul, la o gafă uriașă a lui Otavio, în min. 26 Firmino a majorat scorul: Henderson a găsit o pasă filtrantă excelentă pentru Alexander-Arnold în flacul drept, iar acesta i-a pasat perfect brazilianului în gura porții. Lusitanii au cerut VAR la un pretins henț al lui Alexander-Arnold, dar n-au avut spor. După pauză, Liverpool a mai avut un gol înscris de Mané, dar anulat pentru ofsaid, senegalezul având și o mare ocazie de 3-0. “Suntem fericiți, dar în retur va fi greu. Am marcat de două ori și am avut controlul balonului. Chiar am jucat foarte bine”, a declarat Jürgen Klopp, antrenorul “cormoranilor”, în timp ce fostul mare jucător lusitan Sergio Conceiçao, aflat la cârma FC Porto, este încă optimist: “Meritam să marcăm un gol în fața acestei echipe atât de puternice. Am acoperit bine spațiile, dar am făcut greșeli individuale la golurile primite. A fost doar turul și vom avea plăcerea să jucăm cu Liverpool la Porto, Atunci vom vedea cine merită să meargă mai departe”.Cum era și de așteptat, celălat meci, între echipele engleze Tottenham și Manchester City, a fost mult mai complicat. În min. 12, “cetățenii” au primit un penalty mult discutat. Arbitrul olandez Bjöen Kuipers a oprit meciul pentru a revedea o acțiune a “cetățenilor”, apoi a dictat lovitură de la 11m pentru oaspeți după ce mingea l-a lovit în mână pe Danny Rose la șutul lui Sterling, însă Hugo Lloris a ghicit partea în care a șutat Kun Agüero și a păstrat tabela neschimbată. Această ratare a trezit echipa gazdă, care a trecut la conducerea partidei, însă în min. 58, golgeterul Harry Kane s-a accidentat la gleznă după un duel cu Delph și a fost înlocuit cu Lucas.

Până la urmă, Tottenham a reușit să obțină victoria printr-un gol marcat de coreeanul Son Heung-min, cu un șut pe jos, din apropierea careului mic, după ce a trecut de Delph. Faza a fost una controversată, “cetățenii” reclamând pe rând o poziție de ofsaid și faptul că sud-coreeanul ar fi ieșit cu mingea din spațiul terenului, însă Kuipers a validat golul după analiza VAR. Eriksen a fost cel care a pasat decisiv. 1-0 pentru “Spurs”, dar returul de la Mamnchester va fi foarte complicat. Tehnicianul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a afirmat, marți seară, că formația sa trebuie să evolueze mai bine în meciul retur cu Tottenham, după ce a pierdut prima manșă, scor 0-1. El a apreciat că uneori un eșec la limită este mai bun decât o remiză.

“Nimeni nu se aștepta să fie ușor. Trebuie să jucăm mai bine în meciul retur. Nu ne-am creat prea multe ocazii, deși am controlat meciul. Am pierdut, vom vedea ce va fi în tur. Uneori, 0-1 este un rezultat mai bun decât 0-0, pentru că știi exact ce ai de făcut. Dar, normal că în fotbal analizezi rezultatele și acesta nu ne oferă o perspectivă frumoasă”, a declarat antrenorul oaspeților, Josep. Guardiola. De partea cealaltă, Mauricio Pochettino, și-a “complimentat” adversarii: “Am făcut un meci bun, sunt foarte mulțumit, deși Manchester City rămâne favorită la câștigarea Ligii Campionilor. Faptul că am câștigat ne dă încredere, mă bucur pentru jucători, rezultatul este enorm. Son a meritat să înscrie. El este mereu zâmbitor, are atitudinea bună și talent. Dacă este un jucător care merită acest gol, atunci Son este acesta”, a declarat Pochettino.

În ceea ce-l privește pe Harry Kane, atacantul englez ar putea lipsi până la finalul sezonului, întrucât și-a sucit glezna. Harry Kane a revenit pe teren în martie, după ce a fost indisponibil aproape două luni din cauza unei accidentări tot la glezna stângă, la meciul cu Manchester United, din 14 ianuarie.

Partidele retur vor avea loc pe 17 aprilie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.