Sport

Liga Națiunilor, privită cu încredere

Ziarul de Vrancea
22 aug 2018 448 vizualizări

Noua competiție va trebui să dea un impuls meciurilor interțări, consideră președintele UEFA, Aleksander Ceferin

Liga Națiunilor, competiție care debutează luna viitoare, va da un impuls meciurilor echipelor reprezentative, a estimat ieri președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, citat de Reuters.Ceferin a afirmat că amicalele interțări nu au reușit să ofere meciuri semnificative și era nevoie de un nou echilibru între fotbalul la nivel de club și cel la nivel de echipe naționale.La Liga Națiunilor, care se desfășoară odată la doi ani, participă toate cele 55 de selecționate din Europa, repartizate în patru divizii, împărțite la rândul lor în câte patru grupe, meciurile urmând să aibă loc din septembrie până în noiembrie. Există un sistem de promovare și retrogradare, iar câștigătoarele celor patru grupe din prima divizie vor participa la un turneu, în iunie 2019, pentru a decide câștigătoarea competiției.  România face parte dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania, în Divizia C.Primită inițial cu scepticism din cauza formatului considerat prea complex, noua competiție a fost totuși întâmpinată mai bine de selecționeri după tragerea la sorți din ianuarie.  "Cupa Mondială a arătat că există un mare interes pentru fotbalul echipelor naționale. UEFA a fost întotdeauna conștientă de acest lucru și de faptul că echipele naționale au nevoie de mai mult decât expunerea în timpul verii o dată la doi ani", a declarat Ceferin, făcând aluzie la Campionatele Europene și la Cupele Mondiale, desfășurate la patru ani."În fiecare an par avem Cupa Mondială sau Campionatele Europene. Acum în fiecare an impar vom avea campioana Ligii Națiunilor UEFA", a spus Ceferin. "Fotbalul înseamnă competiție, iar acum, ca în fotbalul de club, va exista o națională campioană la finalul fiecărui sezon", a adăugat el.FIFA a discutat planurile extinderii Ligii Națiunilor la nivel global, dar ideea s-a lovit de opoziția cluburilor și ligilor din Europa. Potrivit lui Ceferin, Cupa Mondială din Rusia, unde toate cele patru semifinaliste au fost din Europa, a subliniat forța fotbalului de pe continent. "Europa a dat 13 dintre cele 16 semifinaliste de la ultimele patru Cupe Mondiale. Nu producem doar cluburi de succes în Europa, ci și numeroși jucători talentați, antrenori vizionari și echipe naționale competitive", a spus slovenul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.