Sport

Liga I la prima strigare

Ziarul de Vrancea
13 iul 2017 503 vizualizări

* FCSB – FC Voluntari și FC Botoșani – CFR Cluj se arată a fi cele mai interesante meciuri ale etapei inaugurale

Prima etapă a noului campionat începe astăzi, la Turnu Severin, cu partida dintre studenții craioveni și ieșeni și se încheie în Moldova, cu un meci foarte interesant, “poate derbiul” etapei, între FC Botoșani și CFR Cluj.

Spunem “poate derbiul”, pentru că la început de sezon sunt foarte greu de făcut asemenea estimări. Echipa clujeană a făcut cea mai bună campanie de transferuri, iar moldovenii mai degrabă au ieșit pe minus la mercato, cea mai importantă pierdere fiind antrenorul Leo Grozavu. Însă echipa din Botoșani joacă cu ambiție pe teren propriu, iar Dan Petrescu va avea un (re)debut greu în campionat. Un meci care începe să sune fain este FCSB – FC Voluntari. Dacă, prin absurd, FCSB ar fi câștigat titlul la TAS, această partidă ar fi fost Supercupa. Însă FC Voluntari a mai făcut și în alte dăți zile fripte formației becaliene, iar acum, cu Claudiu Niculescu la cârmă, a ajuns cea mai “italienizantă”  echipă din campionat. De urmărit un nou duel dinamo-stelist, între “Clau-Gol” și “Du-te Dică”.

Dinamo – Juventus sună și mai bine, însă este vorba de “tânăra doamnă din Colentina”, o trupă subțirică, având la cârmă un tehnician avid de afirmare, Daniel Oprița, care a făcut, însă, furori, în cantonament cu o senzațională victorie în fața celebrei Fenerbahçe. Cosmin Contra și-a întărit puternic trupa și este prim favorită. Concordia Chiajna – ACS Poli este un meci cu reminiscențe din lupta pentru evitarea retrogradării, Sepsi Sfântu Gheorghe va avea un debut dificil la Giurgiu, iar campioana își începe evoluția cu o atractivă partidă cu “Gazul” din Mediaș, o altă echipă schimbată din temelii.

 

 

Programul primei etapei

Vineri: CSU Craiova – CSM Politehnica Iași (ora 21:00).

Sâmbătă: Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara (18:30), Juventus București – Dinamo București (21:00)

Duminică: Astra Giurgiu – Sepsi Sfântu Gheorghe (18:30); FCSB – FC Voluntari (21:00).

Luni: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaș (18:30), FC Botoșani – CFR Cluj (21:00).

Toate partidele pot fi urmărite pe canalele Look, Digi și Dolce

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.