Sport

Liderul mondial, exclus de la US Open

Ziarul de Vrancea
7 sep 2020 936 vizualizări

Supervizorul turneului a luat această decizie deoarece Novak Djokovic s-a enervat și a lovit o arbitră de margine cu mingea

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a fost descalificat, duminică, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, în optimile de finală ale US Open. La scorul de 5-6, după un break al adversarului, în primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno (27). Djokovic a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenția de a viza pe cineva.Mingea a lovit în figură o femeie arbitru de linie, care s-a prăbușit la pământ. Sârbul și-a cerut scuze, dar a fost descalificat. Decizia a fost luată de supervizorul turneului, elvețianul Adreas Egli. Carreno merge, astfel, în sferturi. Djokovic era neînvins în 2020.

Djokovic a cerut iertare, într-un declarație postată pe Instagram: „Întreaga situație m-a lăsat cu adevărat golit și trist. În ceea ce privește descalificarea, trebuie să mă întorc înăuntrul meu șii să lucrez la dezamăgirea mea și să transform toate acestea într-o lecție pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ființă umană. Le scuze la organizatorilor US Open și tuturor celor asociați pentru comportamentul meu.”, a spus principalul favorit al turneului.Novak Djokovic, principalul favorit, pierde punctele și banii pentru atingerea fazei optimilor de finală la US Open, în urma descalificării, și poate fi sancționat suplimentar.

În ceea ce privește concursul, prima mare surpriză a optimilor US Open, în afară de excluderea lui Djokovic, a fost eliminarea jucătoarei Petra Kvitova (12 WTA), de către jucătoarea americană Shelby Rogers (93) scor 6-7, 6-3, 6-7. Kvitova a ratat patru mingi de meci, trei pe serviciul rivalei, la scorul de 5-4, în decisiv și una în tie-break, pe propriul serviciu, la 6-5. În cele din urmă, Rogers s-a impus la prima ei minge de meci, după o întâlnire de două ore și 40 de minute.Iată rezultatele primelor meciuri din optimi:

Feminin: Jennifer Brady (SUA) – Angelique Kerber (Germania) 6-1, 6-4; Iulia Putințeva (Kazahstan) –Petra Martic (Croația) 6-3, 2-6, 6-4;Naomi Osaka (Japonia) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-3, 6-4

Masculin: Alexander Zverev (Germania) – Alejandro Davidovich (Spania) 6-2, 6-2, 6-1; Borna Coric (Croația) – Jordan Thompson (Australia) 7-5, 6-1, 6-1; Denis Shapovalov (Canada) – David Goffin (Belgia) 6-7, 6-3, 6-4, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.