Sport

Leo Messi: 6 x The Best

Ziarul de Vrancea
23 sep 2019 972 vizualizări

Argentinianul de la Barcelona a fost desemnat din nou cel mai bun fotbalist al sezonului * în ancheta FIFA, Jürgen Klopp este cel mai bun manager * cum au votat Contra și Tătărușanu?

Lionel Messi, fotbalistul de la FC Barcelona, a câștigat premiul FIFA The Best, acordat celui mai bun jucător al sezonului. Festivitatea a avut loc luni seara, la Milano. Pentru Messi a fost a șasea astfel de distincție, în acest an câștigând trofeul în fața lui Cristiano Ronaldo și Virgil Van Dijk. În altă ordine de idei, publicația spaniolă „El Mundo Deportivo” a dezvăluit listele de voturi ale selecționerilor și căpitanilor echipelor naționale. Selecționerul României, Cosmin Contra, l-a considerat pe Lionel Messi cel mai bun jucător în ancheta The Best, în timp ce căpitanul primei reprezentative, portarul Ciprian Tătărușanu, l-a ales pe Mohamed Salah, atacantul egiptean de la Liverpool. Tătărușanu a votat astfel: Mohamed Salah (cinci puncte), Lionel Messi (trei puncte), Cristiano Ronaldo (un punct), iar ordinea lui Contra a fost: 1. Messi;2. Mbappé; 3. De Ligt. Este interesant faptul că Messi, laureatul din acest an, l-a votat, în calitate de căpitan al Argentinei, pe Cristiano Ronaldo (dar pe locul II), în timp ce căpitanul reprezentativei portugheze nu l-a votat de loc pe rivalul său. Cei doi fotbaliști s-au exprimat, în ordine, astfel; Sadio Mané, Cristiano Ronaldo, Frenkie de Jong (Messi), De Ligt, De Jongh , Mbappé (Cristiano Ronaldo).

Premiul pentru cea mai bună jucătoarea a sezonului i-a revenit americancei Megan Rapinoe, care evoluează la formația Reign FC. Pe lista scurtă s-au mai aflat Lucy Bronze și Alex Morgan. De asemenea, cel mai bun antrenor al sezonului a fost desemnat Jürgen Klopp. Managerul care a câștigat Liga Campionilor alături de FC Liverpool, în stagiunea precedentă, i-a depășit pe Mauricio Pochettino și Pep Guardiola, de la Tottenham, respectiv Manchester City. Premiul pentru cel mai bun antrenor la fotbal feminin i-a revenit britanicei Jill Ellis, care a câștigat alături de naționala Statelor Unite ale Americii Campionatul Mondial din acest an. Premiul Pușkaș, acordat autorului celui mai frumos gol al sezonului, i-a revenit maghiarului Daniel Zsori, născut în România, la Oradea. Alisson Becker și Sari van Veenendaal au fost desemnați cei mai buni portari, la masculin, respectiv feminin. În cadrul ceremoniei a fost desemnată și echipa anului formată din: Alisson -Matthijs de Ligt, Marcelo, Sergio Ramos, Virgil van Dijk - Frenkie de Jong, Eden Hazard, Luka Modric - Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Lionel Messi. Echipa feminină a sezonului a fost: Sari van Veenendaal - Lucy Bronze, Wendie Renard, Nilla Fischer, Kelley O'Hara - Amandine Henry, Julie Ertz, Rose Lavelle - Megan Rapinoe, Marta, Alex Morgan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.