Sport

Lecușanu, în conducerea IHF

Ziarul de Vrancea
12 nov 2017 568 vizualizări

Fosta componentă a naționalei de handbal Narcisa Lecușanu a fost aleasă, sâmbătă, în funcția de membru al Comitetului Executiv al IHF, în cadrul Congresului Ordinar al forului internațional din Antalya.

România candidează și pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret din 2020. Pentru cele două locuri disponisibile de membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF) au fost trei candidați: Bogdan Wenta (Polonia), Frantisek Taborsky (Cehia) și Narcisa Lecușanu (România). Candidatura rusului Serghei Șișkarev a fost respinsă, el neîndeplinind toate criteriile cerute, iar șișkarev a protestat public în timpul ședinței față de decizie. Singurul care a mai făcut parte din Comitetul Executiv este cehul Taborsky, în timp ce ceilalți doi au candidat pentru prima dată la un loc în Comitetul Executiv. Cele două locuri în Comitetul Executiv au fost obținute, în urma alegerilor, de  Narcisa Lecușanu, care a obținut cele mai multe voturi, 110 din 146, și de Frantisek Taborsky (87). Bogdan Wenta a obținut doar 43 de voturi.

Victorii la handbal feminin

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM București, a învins sâmbătă, în deplasare, formația slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 33-30 (17-16), în penultima etapă din grupa A a Ligii Campionilor. CSM rămâne lider în grupă, cu 8 puncte, fiind deja calificată mai departe.  Pentru CSM București au marcat Cristina Neagu 9 goluri, Isabell Gullden 6,  Amanda Kurtovic 5, Iulia Curea 4, Marit Fråfjord 4, Manea 2, Aneta Udriștioiu 1, Lina Jørgensen 1, Bazaliu 1. Tot în etapa a V-a, Nykobing FH a dispus, vineri, în deplasare, de Vistal Gdynia, cu 36-28 (15-10) și a obținut și ea calificarea în faza grupelor principale, în care CSM și Krim au ajuns încă din etapa trecută. Într-un meci din turul III al Cupei EHF, echipa SCM Craiova a învins pe teren propriu, formația ungară DVSC Debrecen, cu scorul de 24-19 (16-11). Partida retur va avea loc în 19 noiembrie, în Ungaria, iar echipa câștigătoare se va califica în faza grupelor, care programează meciuri din 6-7 ianuarie 2018.Tot în turul III al Cupei EHF evoluează și HC Zalău, care a obținut, vineri, o victorie prețioasă în manșa tur, în deplasare, cu Hypo Viena, scor 30-22 (17-11).

 

Caroline, înaintea Simonei

Caroline Wozniacki a fost desemnată de fani jucătoarea lunii octombrie, în ancheta WTA. Daneza a oținut 64 la sută din voturi, în timp ce pe locul al doilea s-a clasat Simona Halep cu 23 la sută. Pe locul al treilea a fost americanca Venus Williams, cu 13 la sută din voturi. Simona Halep a fost nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea lunii octombrie, pentru victoria obținută în semifinalele China Open, în fața letonei Jelena Ostapenko, succes în urma căruia jucătoarea română a urcat pentru prima dată pe locul I WTA.Caroline Wozniacki a fost nominalizată pentru câștigarea Turneului Campioanelor, iar americanca Venus Williams pentru că a fost finalista competiției de la Singapore. În acest an, Halep a fost desemnată jucătoarea lunii în mai, când a câștigat Madrid Open.

 

Răzvan Marin rămâne la tineret

Răzvan Marin va rămâne sub comanda lui Daniel Isăilă la reprezentativa Under 21. Astfel, mijlocașul de 21 de ani, convocat inițial la prima selecționată, va merge în Țara Galilor, acolo unde România U21 va întâlni Țara Galilor pe 14 noiembrie, la Bangor. Deși ar fi trebuit să revină la prima reprezentativă, cei doi selecționeri, Cosmin Contra și Daniel Isăilă, împreună cu Răzvan Marin, au decis ca fotbalistul să rămână în continuare în lotul Under 21. "Sunt la fel de onorat să joc la naționala U21 ca și la prima reprezentativă. Mă gândesc deja la partida următoare, ne așteaptă un meci dificil în Țara Galilor, însă mergem acolo să câștigăm și să ne apropiem și mai mult de Euro 2019", a spus Răzvan Marin.

CFR i l-a suflat lui Gigi pe Mailat

CFR Cluj a anunțat, ieri, transferului mijlocașului Sebastian Mailat, fost la ACS Poli Timișoara și declarat liber de contract, jucător care a fost dorit și de patronul FCSB, Gigi Becali.  “Am ales CFR pentru proiectul ambițios care este aici, dar și pentru faptul că voi avea ocazia să fiu antrenat de Dan Petrescu”, a declarat el. Mailat se încadrează în noua strategie a clubului CFR Cluj, de a transfera tineri jucători români. în această săptămână, clujenii au anunțat că mijlocașul Valetin Costache, 19 ani, de la FC Dinamo, se va alătura echipei antrenate de Dan Petrescu, în iarnă.

 

Înfrângere grea cu Slovenia

Naționala de baschet feminin a României a fost învinsă categoric sâmbătă, la Oradea, de reprezentativa similară a Sloveniei, cu scorul de 59-80, (37-47) în primul meci din grupa E preliminară a Campionatului European din 2019.După pauza mare, când Slovenia avea deja 10 puncte avans, partida s-a ”rupt” total, tricolorele marcând doar 9 puncte față de cele 26 adverse în sfertul trei, iar în ultimul sfert, prima reușită din acțiune a venit când mai erau doar patru minute din joc. În cealaltă partidă, Franța a învins în deplasare, scor 103-44 (61-23) echipa Finlandei. A doua partidă din preliminarii pentru reprezentativa tricoloră, antrenată de Dragan Petricevic, este programată în 15 noiembrie, în deplasare, cu Franța.

Calificare la U19

Reprezentativa U19 a României a învins sâmbătă, selecționata similară a Rusiei, scor 2-1, în cea de-a doua partidă a calificărilor pentru Campionatul European -Finlanda 2018. În urma acestei victorii, tricolorii s-au calificat la turul de elită de pe primul loc în grupa a zecea, cu o etapă înainte de încheierea calificărilor. Pentru România au înscris Olimpiu Moruțan (‘62) și Alexandru Mățan (‘70). În ultima partidă a calificărilor, tricolorii vor întâlni reprezentativa similară a Gibraltarului, partidă programată ieri14 noiembrie, de la ora locală 16.00, pe stadionul Pankritio din Heraklion. În prima partidă a calificărilor, România a învins cu 2-1 Grecia, în urma golurilor înscrise de Olimpiu Moruțan și Andrei Sîntean.

 

 

Lovitură grea pentru sportul rus

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat, ieri, că a intrat în posesia unei baze de date a laboratorului din Moscova, care confirmă raportul McLaren privind dopajul susținut de stat în Rusia. WADA a precizat că documente din perioada ianuarie 2012 - august 2015 au intrat în posesia departamentului său de informații și investigații. Agenția a adăugat că analiza documentelor a fost finalizată și va fi prezentată în cadrul ședinței comitetului său executiv, din 15-16 noiembrie, de la Seul. WADA a informat Comitetul Internațional Olimpic, care de asemenea investighează acuzațiile de dopaj aduse Rusiei. Aceste informații obținute de WADA ar putea reprezenta o lovitură pentru Rusia, ai cărei sportivi ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, de anul viitor.

Bere amară de Plzen

Viktoria Plzen, adversară a FCSB în Grupa G a Ligii Europa, a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 2-3, după prelungiri, de formația FC Slovacko, locul 13 în campionat, în optimile de finală ale Cupei Cehiei. Cu maximum de puncte în campionat, în 13 etape, Plzen a pierdut primul meci în Cehia în acest sezon. Oaspeții au deschis scorul în minutul 19, prin Kubala, dar gazdele, cu o echipă din care au lipsit mai mulți titulari, au revenit, prin golurile marcate de Hubnik ('37) și Bakos ('54). însă FC Slovacko a egalat în minutul 63, prin Sadilek și a înscris golul calificării în prelungiri, prin Hofmann ('110). Antrenorul Pavel Vrba a folosit următoarea echipă: Hruska - Havel, Hejda, Hubnik, Kovarik - Zeman, Zivulic (Ivanschitz), Cermak, Pilar (Petrzela) - Reznícek, Bakos (Kolar). FCSB și Viktoria Plzen s-au întâlnit la 14 septembrie, scor 3-0, iar returul va avea loc la 23 noiembrie, în Cehia, în grupa G a Ligii Europa.

Recordmanul accidentărilor

Atacantul galez Gareth Bale a suferit, o nouă acidentare, o ruptură fibrilară la mușchiul aductor stâng, și probabil nu va mai juca până al finalul sezonului. Aceasta este a 24-a accidentare de când a fost achiziționat de Real Madrid, în iunie 2013. Problemele medicale l-au făcut pe Bale să piardă în total 79 de meciuri oficiale la echipa madrilenă, 40 din ultimele 60 de jocuri disputate de formația antrenată de Zinédine Zidane. Noua accidentare ar putea să-l țină departe de gazon între 7 și 10 meciuri. Galezul era în recuperare după o altă accidentare și spera să revină pe teren la derbiul cu Atletico Madrid, din 18 noiembrie. Bale este plătit de Real Madrid cu un salariu brut de 20 de milioane de euro pe an.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.