Sport

Lecție de spaniolă sub panou

Ziarul de Vrancea
5 sep 2017 441 vizualizări

La Eurobasket, campioana continentală a învins cu 91-50 echipa României

Campioana europeană en-titre la baschet masculin, Spania, a învins, luni, reprezentativa României, cu scorul de 91-50 (41-27), în cea de-a treia etapă a grupei C a Eurobasket, de la Cluj, obținând, totodată, calificarea în optimile competiției. Marcatorii României au fost Moldoveanu 15 puncte, Nicolescu 6, Popa-Calotă 6, Baciu 5, Paliciuc 5, Olah 4, Mandache 3, Nicoară 2, Cățe 2, Török 2. Vedeta spaniolilor, Pau Gasol, nu a evoluat în partida de luni seară, fiind menajat după ce ar fi suferit ”o mică întindere musculară”, potrivit stafului iberic. Antrenorul Sergio Scariolo a rulat întreg lotul. Echipa României a evoluat curajos încă din primul sfert, când a și condus o dată, cu 19-18 (min. 10). Tricolorii au ținut aproape și în sfertul secund, 24-25 (min. 15), moment în care au reintrat pe parchet Rubio și Marc Gasol, iar Spania a readus rapid jocul pe făgașul ”normal” (24-34 și 27-41 la pauza mare). La reluare, ibericii au continuat să domine disputa (68-35, min. 30), în timp ce tricolorii s-au ales cu aprecierile publicului la fazele reușite, dar care au fost prea puține pentru a pune cu adevărat în pericol victoria adversă. ”Nu am de făcut decât o singură declarație: primul sfert ne-a fost bine, apoi ne-a mers extrem de prost, pentru că ne-a fost frică de rezultat”, a declarat Vlad Moldoveanu, cel mai productiv marcator al echipei României.

În primele două partide ale zile s-au înregistrat rezultatele: Cehia – Ungaria 85-73 (44-33) și Croația – Muntenegru 76-72 (43-31). Spania și Croația au maximum de puncte în grupa C, câte 6, ambele fiind calificate deja în optimile de finală ale competiției. În clasament sunt urmate de Muntenegru (4), Ungaria (4), Cehia (4) și România (3). Campioana europeană en-titre este Spania, care are 12 medalii continentale, din care trei de aur (2009, 2011, 2015), titlul mondial în 2006, precum și patru olimpice (trei de argint – 1984, 2008, 2012 și una de bronz – Rio 2016). Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediție a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua și România, în premieră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.