Sport

Lăncierii au străpuns galaxia

Ziarul de Vrancea
5 mar 2019 429 vizualizări

Real Madrid s-a umplut de rușine în Liga Campionilor, după ce a fost umilită de Ajax Amsterdam chiar în bârlogul său

Real Madrid, deținățoarea ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor, Real Madrid, a fost învinsă, rușinos, pe teren propriu, cu scorul de 1-4 (0-2), de către Ajax Amsterdam, în manșa a doua a optimilor de finală ale competiției. Echipa cu 13 trofee în palmares părăsește competiția și după ce s-a impus în tur, la Amsterdam, cu 2-1.Hakim Ziyech ('7), după o greșeală a lui Toni Kroos, și David Neres ('18) au marcat din pasele lui Dusan Tadic stabilind scorul la pauză. La golul al doilea, Casemiro a fost ridiculizat de un dribling spectaculos al lui Tadic. Sârbul a înscris și el, în minutul 62, cu un șut prin care a trimis mingea la vinclul porții apărate de Courtois. Meciul a fost întrerupt câteva minute, pentru ca VAR să dea verdictul în ceea ce privește o fază anterioară, în care mingea părea că ieșise în aut. Asistența video a decis că mingea nu a depășit linia de margine cu întreaga circumferință, astfel că golul a fost validat. Asensio a înscris, în minutul 70, golul madrilenilor, dar Lasse Schöne a refăcut diferența de trei goluri, după ce marcat din lovitură liberă, executată dintr-un unghi de aproximativ 30 de grade, de pe partea stângă în minutul 72. Lucas Vazquez și Vinicius s-au accidentat în prima repriză și au părăsit terenul în lacrimi. În locul lor, antrenorul Realului, Santiago Solari, i-a trimis pe Bale ('29), respectiv Asensio ('35). Nacho (Real Madrid) a fost eliminat în minutul 90^3, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

În celălalt meci disputat marți, Tottenham a învins cu 1-0 pe Borussia la Dortmund, calificându-se și ea în sferturi, după ce în meciul tur câștigase cu 3-0. Harry Kane a înscris unicul gol al partidei cu Borussia (’48), din pasa lui Sissoko  și englezii s-au calificat cu 4-0 la “general”. Borussia Dortmund a părăsit Liga Campionilor fără gol marcat în dubla cu Tottenham. După 0-3 în tur, Paco Alcacer a ratat prima ocazie a partidei. A urmat o șansa mare și pentru coreeanul Son, care nu a găsit poarta gazdelor în minutul 30, iar finalul reprizei i-a aparținut total Borussiei.  “Portarul Lloris este singurul motiv pentru care germanii nu au trecut în avantaj”, a titrat siteul oficial UEFA la pauză. Intrat și el pe gazon, Pulisic a irosit o nouă ocazie a nemților, iar la final Lloris a mai bifat o paradă importanta: l-a ghicit pe Paco Alcacer și s-a terminat 0-1. Tottenham, pentru prima oară din 2011 până în prezent, va merge în sferturile Ligii Campionilor, la capătul unei duble fără istoric.

....

Mutare surpriză: Raul antrenor?

Tehnicianul Santiago Solari nu va mai continua la Real Madrid, el având acum doar misiunea de a asigura echipei locul pentru Liga Campionilor în sezonul viitor.  Pe lângă Solari, din sezonul viitor vor pleca și jucătorii Gareth Bale, Marcelo și Isco. În presa spaniolă, a început să se vehiculeze varianta Raul Gonzalez (41 de ani), pe lângă nume consacrate precum fostul selecționer german, Joachim Löw, Massimiliano Alegri (Juventus) și Mauricio Pochettino, președintele Florentino Perez se gândește și la Raul. Foarte apreciat de fani, legendarul atacant este, în prezent, antrenor la echipa Juvenil B a “albilor” și unul dintre consilierii lui “don Florentino”. Altfel spus, parcurge același drum ca al lui Zinédine Zidane, iar președintele din capitala Spaniei se gândește să repete mutarea. Retras din activitate în 2015, Raul este unul dintre cele mai mari nume din istoria bogată a clubului din Madrid. A câștigat 16 trofee de-a lungul carierei legendare, a încântat publicul “blanco” între 1994 și 2010 și se poate lăuda cu recordul de meciuri jucate pentru club (714). Ani de-a rândul cel mai bun marcator al clubului, cu 323 de goluri, a fost depășit doar de Cristiano Ronaldo. După plecarea din “galaxie”, a mai jucat pentru Schalke, Al Sadd (Qatar) și New York Cosmos (Statele Unite ale Americii).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.