Sport

Labilul Colțescu și „mentorul” Petrescu

Ziarul de Vrancea
31 aug 2019 1035 vizualizări

Un arbitraj ezitant și o comportare grobiană a oficialilor oaspeților au stricat spectacolul din meciul Astra - CFR

*FC Botoșani – Academica Clinceni 2-2 (2-2). Țigănașu ('4), Ofosu ('26) / Buziuc ('36), Vojtus ('45Â2). Meciul părea simplu pentru gazde: două goluri din unghi, marcate de jucători agili au făcut o diferență ce părea insurmontabilă pentru echipa oaspete. Și formația din Botoșani, a fost egalată până la pauză. Ba mai mult, „aviatorii” au fost aproape de a da lovitura în final.

* FC Voluntari - Universitatea Craiova 1-2 (1-0). Ebralidze ('18) / Mihăilă ('46), Roman ('86). Oltenii lui Papură s-au trezit conduși la pauză printr-un gol pornit de la o neatenție gravă a fundașului Bancu. Imediat după pauză, însă meciul s-a schimbat: puștanul Mihăilă a fructificat centrarea perfectă a vitezistului Bărbuț, iar în min. 63, Mihăilă a obținut un penalty, dar Cicâldău a executat telefonat și Râmniceanu a apărat. Internaționalul craiovean s-a revanșat în final când a centrat pentru golul victoriei.4

*Gaz Metan Mediaș – Poli Iași 3-2 (0-0). Constantin ('58 – penalty), Chamed ('67), Buș ('73)/ Bălan ('48, '52 – penalty). După o repriză incoloră, ieșenii au marcat de două ori în startul partidei de la Mediaș, dar ca și megieșii lor din Bot'șăni n-au reușit să țină de rezultat. Mai mult, meciul a fost câștigat de pe bancă, Edi Iordănescu reușind schimbări inspirate.

*Astra Giurgiu - CFR Cluj 3-2 (1-1). Radunovic ('38, '64 – ambele din penalty), V.Gheorghe ('57) / Păun ('27, '90Â1). Un meci care părea liniștit s-a inflamat pe final, de vină fiind și ezitările arbitrului Sebastian Colțescu, dar și temperamentul coleric al antrenorului Dan Petrescu, care pare să se propage la echipă. Proaspătul convocat la lotul național, Alex Păun, a reușit un gol spectaculos. În min. 43, antrenorul clujean a protestat la un cartonaș galben și a fost trimis la tribună, deoarece a folosit cuvinte obscene la adresa brigăzii lui Colțescu. La golul de 2-1 pentru Astra, Colțescu l-a avertizat și pe secundul Bordeanu, iar Camora a aruncat ostentativ o sticlă de apă și a fost eliminat. În min. 68, a primit „roșu” și portarul Vâtcă, care l-a lovit pe Radunovic. Cu doi jucători eliminați și scorul de 1-3, CFR a reușit să înscrie din nou prin Păun, care a urcat în fruntea golgeterilor, cu șase reușite. La CFR a debutat Golofca, recent adus de la Botoșani, iar la Astra a revenit Budescu.

* FC Hermannstadt – Chindia Târgoviște 2-1 (1-0). Petrescu ('17), Debeljuh ('75) / Florea ('48).Dominate autoritar în repriza a doua, gazdele s-au scos, până la urma, prin superba lovitură de cap a lui Debeliuh, din centrarea tânărului Opruț.

Aseară s-a mai jucat partida FCSB – FC Viitorul. Ultimul meci al etapei a VIII-a se dispută astăzi, de la ora 21:00: Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo.

Etapa viitoare (13-16 septembrie): Academica Clinceni – Astra Giurgiu, CFR Cluj – FC Botoșani (vineri), Chindia Târgoviște – Sepsi Sfântu Gheorghe, Dinamo – FC Botoșani (sâmbătă), Politehnica Iași – FC Hermannstadt, Universitatea Craiova – FCSB (duminică), FC Viitorul – Gaz Metan Mediaș (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.