Sport

La un pas de dizolvare

Ziarul de Vrancea
6 nov 2018 535 vizualizări

Comitetul Olimpic american vrea să pedepsească Federația de Gimnastică din cauza scandalului Nassar

Comitetul olimpic american (USOC) a lansat o procedură prin care dorește să retragă federației de gimnastică (USAG) dreptul de a coordona acest sport, în urma scandalului Larry Nassar. "Astăzi, USOC a depus o plângere împotriva USAG, care vizează revocarea federației din calitatea de membru a Consiliului de Administrație a USOC", a declarat directorul general al Comitetului Olimpic, Sarah Hirshland. Într-o scrisoare deschisă adresată gimnastelor americane, Sarah Hirshland a declarat că USAG nu a reușit să-și schimbe filozofia sa, să-și reconstruiească aparatul de conducere și să-și servească eficient membrii. "Meritați mai mult", a adăugat Hirshland. USAG a recunoscut că a primit o scrisoare din partea USOC, prin care era anunțată că a fost inițiată această procedură, precizând că evaluează cea mai bună cale de urmat pentru sportivi, membrii profesionali, organizație și staff.  "Comitetul USAG a fost numit în iunie 2018 și a moștenit o organizație în criză cu provocări semnificative aflate de ani în desfășurare. în cele patru luni de atunci, comitetul a făcut tot ce s-a putut pentru a duce această organziație către un viitor mai bun", a susținut USAG, într-un comunicat.  Nu ar fi pentru prima dată când USOC ar retrage dreptul unei federații de a coordona o disciplină sportivă, în această sitauție mai aflându-se forurile de handbal și taekwondo.  Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.