Sport

La trântă cu favoriții

Ziarul de Vrancea
18 feb 2020 855 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:55, pe stadionul din Gruia, CFR Cluj întâlnește FC Sevilla, în prima manșă a șaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa * partida va putea fi urmărită pe canalele Look, Digi și Telekom

Calificată în primăvara Europa League, CFR Cluj nu se poate bucura de noroc la tragerea la sorți a 16-imilor. A nimerit cu cea mai titrată echipă din cea de-a doua competiție europeană, FC Sevilla, cu cinci trofee (2006, 2007, 2014, 2015 și 2016) principală favorită și acum. Cu toate acestea, echipa din Andalucia nu traversează o formă prea strălucită, având patru meciuri la rând fără victorie, incluzând eliminarea neașteptată din Copa del Rey, 1-3 cu divizionarea secundă Mirandes. Cu toate acestea, Sevilla mai luptă pentru locul III în LaLiga, poziția ei obișnuită în ultima vreme. Antrenată de Julen Lopetegui, fost selecționer al Spaniei și antrenor desemnat la Real Madrid, formația andaluză ocupă locul V în clasament, cu 14 puncte, la 13 diferență de liderul, Real Madrid.

Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, recunoaște, totuși, superioritatea ibericilor: Sperăm să mai facem o minune ca în urmă cu 10 ani cu Unirea Urziceni. La Sevilla a rămas doar un jucător care era și atunci cu Urziceni, e vorba de JesusNavas. Favorită este clar Sevilla, are jucători valoroși, îi știu pe toți. Trebuie să avem o disciplină și organizare fantastice, dar și puțin noroc. Sper să dăm un șut și două goluri, iar ei o bară și să apere Arlauskis. Din păcate pentru noi, FC Sevilla nu vine după meciuri bune, așa că vor să dea totul să câștige trofeul. Sunt convins că vor trata meciul foarte serios.Avem nevoie să înscriem noi primii sau să nu primim gol.Avem o șansă dacă nu primim gol”, a declarat Petrescu.

Trebuie să demonstrăm pe teren că suntem favoriți și trebuie să arătăm că vrem să câștigăm această competiție”, a spus președintele oaspeților, José Castro.

Castro a vorbit despre rezultatele slabe înregistrate de Sevilla de la începutul anului: „Această entitate are un proiect clar pentru prezent și viitor. Lucrurile n-au mers în ultima vreme, dar am încredere maximă în toți cei care formăm sectorul sportiv. Vom începe să câștigăm și să ajungem acolo unde ne este locul”.

Partida CFR Cluj – Sevilla, din turul 16-imilor Ligii Europa, are loc astăzi, de la ora 19.55, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. Returul va avea loc peste o săptămână, în Spania.

Formațiile probabile

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Djokovic - Deac, Bordeianu, Omrani – Traoré

Sevilla: Vaclik Navas, Gomez, D.Carlos, Reguilon – Suso, Vazquez, Fernando, Banega – En-Nesri, Ocampos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.