Sport

La șapte centimetri de al cincilea record

Ziarul de Vrancea
4 aug 2021 683 vizualizări

Într-o formă de zile mari, Ryan Crouser a fost aproape de 23,37 m în proba de aruncarea greutății *italienii au mai luat un titlu în întrecerile masculine

Atleta Daniela Stanciu nu a trecut, ieri de calificările probei de săritură în înălțime, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Daniela Stanciu a reușit trei sărituri, care au măsurat pe rând 1.82 metri, 1.86 metri și 1.90 metri, iar la 1.93 metri a ratat, astfel că nu a trecut în finala probei.

În altă ordine de idei, ieri au mai avut loc câteva finale interesante: În absența dublului campion olimpic (și cvadruplu mondial), americanul Christian Taylor, titlul în proba de triplusalt masculin a revenit portughezului Pedro Pichardo (17,98 m) urmat de chinezul Zhu Yaming (17,47 m) și revelația sezonului, Hugues-Fabrice Zango (Burkina Faso), cu 17,47 m, în timp ce eternul secund (și coleg) al lui Taylor, Will Claye s-a clasat al IV-a. Născut la Havana, Pichardo a obținut două medalii de argint mondiale pentru Cuba, iar din 2017 reprezintă Portugalia. Zango a devenit primul sportiv medaliat olimpic din țara sa. El trăiește în Franța și este antrenat de fostul mare săritor francez Teddy Tamgho. Campionul olimpic la aruncarea greutății, americanul Ryan Crouser, n-a mai văzut aur în fața ochilor de atunci, însă la Tokyo nimeni nu s-a apropiat de el, mai ales că, înainte de JO, Ryan arunca 23,37 m spulberând un record mondial vechi 22 de ani. În finală, americanul a dovedit o constanță excepțională, cea mai slabă încercare (toate valabile) măsurând doar... 22,52 m. La sfârșit, când urmăritorii săi, Joe Kovacs (SUA, 22,65 m) și Tomas Walsh (Noua Zeelandă, 22,47 m) și-au terminat evoluțiile, Ryan a încheiat „en fanfare” trimițând bila de oțel la 22,30 m cu doar șase centimetri în spatele liniei recordului mondial.

Ieri s-au mai disputat finale la 400 m masculin (Steven Gardiner din Bahamas, 43,85 s), 110 m garduri masculin (jamaicanul Hansle Parchement, 13,04 s) și prăjină feminin (americanca Katie Nageotte, cu 4,90 m, înălțime care n-a putut fi trecută de campioana mondială din Rusia, Anjelika Sidorova, care a mers șnur până atunci). Probele combinate au fost câștigate de belgianca Nafissatou Thiam (heptatlon, campioană și la Rio, respectiv, canadianul Damian Warner (decatlon, 9018). La 20 km marș, absolut curios, Italia a cucerit al treilea titlu din concursului masculin, prin Massimo Stano.

În sfârșit, singurul atlet rămas în concurs, Marius Cocioran, va lua startul astăzi în proba de 50 km marș.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.