Sport

La fileu, cu rusoaicele

Ziarul de Vrancea
2 feb 2020 819 vizualizări

Noua echipă feminină de tenis încearcă în acest week-end calificarea la turneul final Fed Cup de la Budapesta * din echipa noastră lipsesc Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu, din Rusia nu vor veni la Cluj Anastasia Pavliucenkova și Svetlana Kuznețova

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a declarat, ieri, că i-a fost foarte ușor să alcătuiască echipa pentru întâlnirea cu Rusie, în condițiile în care cele mai bune jucătoare române au declinat din diverse motive convocarea.

Nu a fost greu sa aleg jucătoarele, a fost chiar foarte ușor. Este bine că avem multe jucătoare cu expriență internațională, cu clasament internațional și totul a venit natural, în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune. Atmosfera în echipă este foarte bună.. Este un plus pentru ele, toată lumea își dorește să fie în echipa națională, a venit momentul lor și au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că o să dea absolut totul și sperăm la o victorie. Față ceea ce au anunțat, sunt mici modificări, Kuznețova nu a venit, Pavliucenkova nu a venit, în rest echipa Rusiei este completă. Au introdus o jucătoare nouă, Kalinskaia, pe celelalte trei jucătoare le cunoaștem și știm cam ce se poate aștepta de la ele”, a spus Segărceanu. Întrebat dacă jucătoarele române absente au trimis vreun mesaj echipei, căpitanul nejucător a precizat: „Simona Halep a spus că este alături de echipă. Știu că Miki Buzărnescu intenționează să vină, să fie alături de noi, ea a avut o intervenție la umăr și este într-o perioadă de recuperare. De la celelalte fete nu am primit, dar sunt convins că sunt cu gândul la noi, se uită la rezultat și probabil înaintea meciului o să primim și din partea lor un mesaj de încurajare”, a declarat Segărceanu, într-o conferință de presă.

Ana Bogdan, jucătoarea cel mai bine clasată din lotul român, afirmă că simte presiunea de a fi numărul 1 al echipei. „Simt pe de o parte un pic de presiune fiind liderul echipei, însă pe de altă parte o iau ca pe o oportunitate, ca pe o șansă, este un moment pe care l-am așteptat foarte mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc și iată că am a venit acel moment, neașteptat, dar a venit”, a precizat Bogdan. Gabriela Ruse a afirmat că a fost încurajată de Monica Niculescu. „Monica mă înțelege foarte bine și mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoții, că este șansa mea și să dau tot ce pot eu pe teren și să arăt publicului cine sunt și ce pot. Am fost și eu în câteva rânduri alături de echipă din exterior și am văzut ce au arătat fetele și cât suflet au pus”, a spus ea.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160), Gabriela Ruse (166), Jaqueline Cristian (197) și Raluca Olaru, locul 47 WTA la dublu. Din echipa României lipsesc Simona Halep (2 WTA), locul 2 WTA, Sorana Cîrstea(69), Irina Begu (117) și Monica Niculescu (125).â

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a convocat jucătoarele Ekaterina Aleksandrova (28), Veronika Kudermetova (38), Anna Blinkova (54) și Anna Kalinskaia (109).

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a declarat că se așteaptă la o întâlnire dificilă cu România, în ciuda absenței celor mai bune jucătoare tricolore. „Clasamentul și calculul hârtiei nu înseamnă mare lucru în FedCup și în Cupa Davis. Sunt evenimente diferite, în care jucătorii evoluează în fața propriilor suporteri. Ne așteptăm la o întâlnire foarte dificilă, trebuie să fim sută la sută pentru a câștiga. Trebuie doar să ne concentrăm, să ne pregătim bine și să fim gata pentru primul meci. Unii spun că actualul format al FedCup este bun, altora nu le place. Eu cred că e o competiție interesantă, într-o săptămână. Am experiența Cupei Davis la Madrid și cred că a fost bine și merită încercat, în ficare an va deveni mai mare, așa că abia așteptăm și sperăm să ne calificăm pentru turneul final de la Budapesta. Nu este dificil să lucrez cu fete, sunt persoane deosebite. Este diferit față de băieți, dar îmi place să lucrez cu ele”, a declarat Andreev.

Meciul cu Rusia se va disputa în zilele de 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj și contează pentru calificarea la Finalele Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie 2020. România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, și în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Celelalte meciuri din play-off: SUA – Letonia, Olanda – Belarus, Brazilia – Germania, Spania – Japonia, Elveția – Canada, Belgia – Kazahstan și Slovacia – Marea Britanie.

Care este noul format

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federațiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.