Sport

La Eastbourne, cu wild card

Ziarul de Vrancea
21 iun 2017 1027 vizualizări

* Simona Halep va juca, totuși, la un turneu pe iarbă înainte de Wimbledon, unde ar putea s-o întâlnească pe Angelique Kerber, numărul 1 mondial  *Viktoria Azarenka a câștigat foarte greu primul ei turneu după ce a devenit mamă

*Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a anunțat, ieri, pe contul ei de Twitter, că a primit un wild-card și va juca la turneul de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 753.900 de dolari. Halep, care va juca în premieră la Eastbourne, ar fi trebuit să înceapă sezonul de iarbă în această săptămână, la Birmingham, dar s-a retras din cauza accidentării suferită la glezna dreaptă în finala turneului de la Roma. Ultimul meci jucat de româncă a fost finala de la Roland Garros, pierdută în trei seturi în fața letonei Jelena Ostapenko.

La turneul de la Eastbourne vor mai participa, printre alte, jucătoarele Angelique Kerber (1WTA, de asemenea, cu wild card), Karolina Pliskova (3), Dominika Cibulkova (6), Johanna Konta (7), Caroline Wozniacki (8), Svetlana Kuznețova (9), Agnieszka Radwanska (10), Kristina Mladenovic (12), Garbiñe Muguruza (14) și Elena Vesnina (15). De asemenea, pe tabloul principal va figura și Monica Niculescu. Anul trecut, Cibulkova a câștigat titlul la Eastbourne, după 7-5, 6-3 în finala cu Karolina Pliskova. Turneul de la Eastbourne se va disputa în perioada 25 iunie - 1 iulie. 

De asemenea, în varianta masculină a turneului de la Eastbourne, a primit wild card fostul număr 1 mondial, Novak Djokovic. Pentru prima oară în ultimii șapte. Sârbul, care a împlinit 30 de ani luna trecută, a căzut săptămâna aceasta pe locul 4 în ierarhia ATP, fiind pentru prima dată din martie 2011 și până în prezent când nu figurează pe una dintre primele două poziții ale clasamentului mondial, după ce a fost eliminat în sferturile de finală la Roland Garros.  Novak Djokovic îi va avea alături, între alți, pe francezul Gaël Monfils și americanii John Isner și Steve Johnson la turneul de la Eastbourne.

* La Mallorca, unul dintre meciurile așteptate a fost cel dintre Viktoria Azarenka (Belarus) și japoneza Risa Ozaki (74), primul joc al est-europencei după ce a născut un băiat, la 19 decembrie 2016. “Vika” a început bine meciul, a condus cu 4-0 și părea să nu aibă probleme. A pierdut setul al doilea și în cel decisiv a fost condusă cu 1-4. Azarenka a revenit, iar la scorul de 4-5 cu break pentru Ozaki  partida s-a întrerupt. Vika a făcut rebreak, însă nipona a revenit la 6-5. Pe serviciul ei, Ozaki a condus cu 40-0, dar Vika a anihilat toate cele trei mingi de meci, câștigând încă două și trimițând meciul în tie-break. Tie-break în care Risa a condus cu 4-2 și 5-3, însă experiența superioară a jucătoarei din Belarus a fost decisivă. Scor final, 6-3, 4-6, 7-6 (9-7 în tie-break după două ore și 47 de minute. Azarenka nu are clasament în momentul de față, ea fiind admisă cu wild-card. Însă pentru Wimbledon, Azarenka a făcut uz de clasamentul ei protejat, locul 6 WTA, care îi permite să intre pe tabloul principal la opt turnee în următorul an. Alte rezultate: Kristyna Pliskova (Cehia) – Francesca Schiavone (Italia) 6-3, 7-6; Catherine Bellis (SUA) – Mona Barthel (Germania) 4-6, 6-4, 6-2; Julia Görges (Germania) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-1, 6-2.

* O altă jucătoare revenită, Petra Kvitova, a trecut și de turul II al turneului de la Birmingham. Ea a câștigat cu 6-2, 6-2 în fața britanicei Naomi Broady. Alte rezultate: Daria Gavrilova (Australia) – Katerina Siniakova (Cehia) 7-5, 2-6, 6-4; Ashleigh Barty (Australia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 3-6, 6-1.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Halle (Germania). Tecău și Rojer au învins în primul tur cuplul Dustin Brown/Jan-Lennard Struff (Germania), beneficiar al unui wild card, scor 7-6, 6-4, într-o oră și 16 minute. În sferturile de finală, cei doi vor întâlni perechea Fabrice Martin/Albert Ramos (Franța/Spania)

* Mihaela Buzărnescu (267 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Izmir (Turcia), învingând-o în turul secund cu scorul de 7-6, 6-2, după o oră și 42 de minute, pe turcoaica Basak Eraydîn (197). În sferturile de finală, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe An Sophie Mestach (Belgia, 264) care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, de Viktoria Kuzmova (Slovacia, 159), a patra favorită. Tot la Izmir, Raluca Șerban, a fost eliminată în turul secund, scor 6-4, 5-7, 3-6, după două ore și 47 de minute, de Nina Stojanovici (141).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.