Sport

Kvitova și-a depășit coșmarul

Ziarul de Vrancea
25 ian 2019 514 vizualizări

Întâlnirea cu fosta mare jucătoare Monica Seles a ajutat-o pe Petra să-și recapete încrederea după incidentul trist de acum doi ani

Jucătoarea Petra Kvitova este în finala turneului de Grand Slam de la Melbourne, la doi ani după ce a fost rănită la mână, cu un cuțit, de un hoț, în propria locuință. Jucătoarea cehă își amintește că îi era frică să fie singură undeva, după acel incident. “Mi-a luat destul timp să cred din nou în oamenii de lângă mine, mai ales în bărbați, cu siguranță. Așa că nu prea eram încrezătoare să fiu singură undeva. Mi-aduc aminte de prima dată când am fost singură în vestiar, la un club din Praga, și m-am dus la echipa mea și am spus: «A fost prima dată când am fost singură acolo și, da, a fost bine astăzi, m-am simțit în regulă». Acele trei luni au fost foarte, foarte dificile... A trebuit să fiu puternică și să nu gândesc în mod negativ despre ceea ce s-a întâmplat, dar acele gânduri erau acolo. Da, a fost o călătorie lungă. Să fiu sinceră, cred că nu multă lume credea că o să o fac din nou, să fiu pe teren și să joc tenis la acest nivel”, a declarat Kvitova, potrivit Reuters.

Ea a adăugat că i-a făcut bine întâlnirea avută, în iunie trecut, cu fosta jucătoare Monica Seles, înjunghiată pe teren, în 1993. “De fapt, ea a fost cea care a vrut să mă întâlnească, așa că a fost extraordinar, o mare onoare. Știu că incidentul acela i-a afectat mult cariera, mai ales că i s-a întâmplat pe teren. E un pic diferit, dar a fost o senzație frumoasă să mă întâlnesc cu cineva care a trecut prin aceleași situații și gânduri”, a precizat Kvitova, care va juca, sâmbătă, finala Australian Open.

Petra Kvitova a fost atacată, la 20 decembrie 2016, în propria locuință de un hoț, care a rănit-o la mână cu un cuțit. Atacul a avut loc dimineața, în jurul orei 08.20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului orașului Prostejov. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ține racheta de tenis. Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi și a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros. Monica Seles a fost atacată cu cuțit pe 30 aprilie 1993, la  Hamburg, în timpul unui meci cu Magdalena Maleeva. Ea a fost lovită de un fan obsedat de Steffi Graf, cu un cuțit de os, între omoplați. Jucătoarea sârbă a fost spitalizată și a lipsit de pe teren mai mult de doi ani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.