Sport

Kvitova câștigă și trece la odihnă

Ziarul de Vrancea
13 mai 2018 650 vizualizări

Invingătoarea de la Madrid a declarat forfait pentru turneul de la Roma, unde favorită principală este Simona Halep

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 10 WTA, a câștigat, sâmbătă, pentru a treia oară turneul de la Madrid, învingând-o în finală pe olandeza Kiki Bertens, numărul 20 mondial, scor 7-6, 4-6, 6-3. Finala a durat aproape trei ore (două ore și 52 de minute). Kvitova a mai câștigat turneul de la Madrid în 2011 și 2015. Edițiile din 2016 și 2017 au fost câștigate de Simona Halep. Românca a fost eliminată în acest an în sferturile de finală, de Karolina Pliskova, care ulterior a pierdut în fața Petrei Kvitova. Însă imediat după finală, Kvitova  a anunțat că este foarte obosită și a decis să nu participe la competiția de la Roma, de săptămâna viitoare.  Kvitova a mai spus că se pregătește pentru Roland Garros, unde vrea să joace mai bine decât ultima oară. "Dar nu pun presiune. Cred că sunt jucătoare pe zgură mai bune decât mine. Vom vedea", a spus sportiva cehă. La turneul de la Roma, principala favorită este Simona Halep, locul 1 mondial.

Germanul Alexander Zverev și austriacul Dominic Thiem s-au calificat în finala turneului de serie Masters de la Madrid, cu premii totale de peste 6 milioane de euro. Alexander Zverev, locul 3 mondial, a trecut în semifinale de canadianul Denis Shapovalov (43), scor 6-1, 6-4. La rândul său, Thiem (7 ATP) l-a învins pe sud-africanul Kevin Anderson, scor 6-4, 6-2.  Finala a fost câștigată de Zverev cu scorul de 6-4, 6-4. Deținătorul trofeului este Rafael Nadal, eliminat în sferturi.

* În calificările turneului de la “Foro Italico” era înscrisă și românca Monica Niculescu. Revenită după o accidentare, Monica și-a făcut mâna la un turneu ITF la Himki, în Rusia, unde a ajuns până în semifinale. Ajunsă la Roma, Monica nu s-a simțit bine și a decis să abandoneze în partida pe care trebuia s-o susțină cu rusoaica Natalia Vihlianțeva și să aștepte open-ul francez. Pe tabloul principal se află patru jucătoare române, în frunte cu Simona Halep, calificată direct în turul II, în care va întâlni pe învingătoarea partidei dintre japoneza Naomi Osaka și Viktoria Azarenka (Belarus). Celelalte sunt Irina Begu (cu Peng Shuai din China), Sorana Cîrstea (cu americanca Danielle Collins) și Mihaela Buzărnescu (cu Zhang Shuai). Programul româncelor la dublu în turul I: Irina Begu / Lara Arruabarrena (Spania) cu Alla Kudriavțeva ./ Renata Voracova (Rusia / Cehia); Sorana Cîrstea / Jelena Ostapenko (Letonia) cu Magdalena Rybarikova / Anastassija Sevastova (Slovacia / Letonia).

* Tot la Roma, în calificările turneului masculin, românul Marius Copil a fost eliminat din prima fază de către georgianul Nikoloz Basilașvili (77 ATP) scor, 4-6, 6-2, 3-6. Primele rezultate din turul I: Lorenzo Sonego (Italia) – Adrian Mannarino (Franța) 2-6, 7-6, 6-3; Ryan Harrison (SUA) – Yuchio Sugita (Japonia) 7-5,6-3; Stanislas Wawrinka (Elveția) 6-4, 6-4; Jack Sock (SUA ) – David Ferrer (Spania) 6-3, 6-4; Peter Gojowczyk (Germania) – Sam Querrey (SUA) 6-2, 7-6.

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.