Sport

Krejcikova și Djokovic, laureați la Paris

Ziarul de Vrancea
13 iun 2021 637 vizualizări

Cehoaica a câștigat titlurile și la simplu și la dublu

Barbora Krejcikova (33 WTA) a câștigat, sâmbătă, pentru prima dată turneul de la Roland Garros la simplu feminin. Krejcikova a învins-o în finală pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (32 WTA), , scor 6-1, 2-6, 6-4, într-o oră și 58 de minute. Barbora Krejcikova este prima sportivă din Cehia triumfătoare la simplu la Roland Garros, după Hana Mandlikova, care s-a impus în 1981. Ieri, Barbora Krejcikova a câștigat și finala la dublu, împreună cu partenera și compatrioata sa, Katerina Siniakova. Favoritele numărul 2 din Cehia s-au s-au impus, cu scorul de 6-4, 6-2, în finala de 74 de minute, disputată împotriva cuplului Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek(SUA/Polonia). Krejcikova, 25 de ani, a mai câștigat Roland Garros la dublu în 2018, tot în echipă cu Siniakova. În același an, ele au triumfat și la Wimbledon. În afară de Krejcikova, șase jucătoare au mai câștigat în carieră, în același an, și proba de simplu și cea de dublu: Billie Jean King, Margaret Court, Chris Evert, Virginia Ruzici, Martina Navratilova și Mary Pierce.

Ieri, în finala masculină, Novak Djokovic, liderul ATP, a câștigat pentru a doua oară turneul de la Roland Garros. Acesta este al 19-lea său trofeu de Grand Slam.Djokovic -a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial,revenind de la 0-2, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-2,6-4 în patru ore și 11 minute. Este a doua oară când Nole întoarce de la 0-2 în acest turneu, precedentul fiind în optimi cu italianul Lorenzo Musetti. Novak Djokovic a devenit primul jucător care a câștigat de cel puțin două ori cele patru turnee de Grand Slam în era Open. Proba masculină de dublu a fost câștigată de perechea franceză Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (nr. 6), care au învins în finală, scor 4-6, 7-6, 6-4 echipa Aleksandr Bublik / Andrei Golubev din Kazahstan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.