Sport

Juniorii noștrii, de râsul-plânsul

Ziarul de Vrancea
26 mar 2018 786 vizualizări

Echipa U19 a României au pierdut copilărește meciul cu Ucraina, scor 1-2 primind două goluri în ultimele minute și terminând cu doi jucători eliminați * Moruțan a deschis scorul, dar a uitat ca are un cartonaș galben la bord: și-a scos tricoul și a văzut cartonașul roșu * echipa U21 a coborât pe locul III în grupă fără să joace

Echipa națională sub 19 ani a României a ratat calificarea la Campionatul European din Finlanda, după ce a fost învinsă, ieri la Ploiești, cu scorul de 1-2 (0-0), de reprezentativa Ucrainei, în ultimul meci din Turul de Elită. Mijlocașul Olimpiu Moruțan a deschis scorul în minutul 77, din apropiere, după o pasă primită din flancul stâng de la Claudiu Micovschi. După ce a înscris, fotbalistul de la FC Botoșani, care avea deja un cartonaș galben, și-a scos tricoul, astfel că l-a primit și pe cel de-al doilea și a fost eliminat. Din acel moment, ucrainenii au mai înscris de două ori, prin Oleksandr Safronov (84') și Vitali Mîkolenko (90Â2'). În minutul 90Â5, a fost eliminat și Robert Neciu, tot pentru cumul de cartonașe galbene. În echipa României au evoluat: Vlad - Haruț, Screciu, Dulca, Neciu - Băluță, Lazăr (’88 - Merloi) - Moruțan, Dragomir, Mățan (’63 - Micovschi) - Sîntean (’72 – Moldoveanu). Selecționer: Adrian Boingiu.

În urma acestui succes, Ucraina a câștigat grupa a patra, cu șapte puncte, urmată de România, cu șase puncte, Serbia, cu trei puncte, și Suedia, cu un punct. La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, s-au calificat câștigătoarele celor șapte grupe din Turul de Elită. Pe lângă Ucraina și țara gazdă, Finlanda, au mai obținut calificarea Norvegia, Anglia, Italia, Portugalia, Franța și Turcia. Naționale precum Germania, Olanda, Polonia, Spania sau Danemarca au ratat accederea la turneul final.

* Și pentru că o veste proastă nu vine singură, echipa U21 a României a coborât de pe primul loc în grupa a VIII-a din preliminariile Campionatului European de tineret din 2019, direct pe locul III. Aceasta pentru că Portugalia a învins în deplasare Elveția cu 4-2 , după ce elvețienii au condus cu 2-0 la pauză. În mod previzibil, echipa Bosniei-Herțegovina a învins în deplasare Liechtenstein cu 4-0 și a urcat pe primul loc cu 15 puncte (7 jocuri), urmată de Portugalia, 13  p (6 j), România 12 p (6), Țara Galilor, 7 puncte (6), Elveția 7 (7) p și Liechtenstein, 0 p (6).  Următorul meci oficial al naționalei U21 a României este cel cu Portugalia, pe 7 septembrie, în deplasare. La turneul final din Italia se califică direct câștigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locului 2, cu cel mai bun punctaj, vor disputa un play-off.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.