Sport

Judoka focșănean Laris Borș, pe locul 5 la 66 kg. la Campionatele Mondiale Universitare!

Ziarul de Vrancea
7 iul 2019 1028 vizualizări

Laris Borș, multiplul campion național la 60 kg., campionul universitar al României la 66 kg. și medaliat cu aur la aceeași categorie la Cupa Europeană de la Paks, în Ungaria, la 22 iunie, a ocupat sâmbătă, 6 iulie, locul al cincilea pentru România la Campionatele Mondiale Universitare care au loc în Italia, la Napoli.


Laris, recent trecut la 66 kg., a intrat în concurs de poziția a 28-a și, a avut un parcurs foarte bun a fost foarte aproape de medalia de bronz!

Text informații + foto:CSM Focșani 2007 oficial

Judoka focșănean Laris Borș a participat la Campionatele mondiale universitare de la Napoli - Italia și a reprezentat România. 

El este campion universitar al României, fiind student al Universității Babeș Boyoi din Cluj Napoca.

Trecerea la categoria 66 kg de la 60 kg, nu este una ușoara. Laris, ața cum îl știm, încearcă să urce treaptă cu treaptă, în ierarhia mondială a acestei categorii.

La Campionatele Mondiale Universitare a fost o participare extrem de valoroasă și de puternică.

Chiar și așa, Laris a reușit să vină pe locul V in ierarhia mondială. Laris Borș este antrenat de sensei Iulian Surla,  la CSM 07 Focsani.

Iată cea declarat antrenorul Iulian Surla,  pentru Sportul de Vrancea în legătură cu performanța lui Laris Borș la Campionatele mondiale universitare de la Napoli - Italia:

" La Universiada de la Napoli, Laris a obținut locul V la categ. 66 kg, categorie în care au fost 35 de sportivi. În primul meci a trecut de un sportiv din UKR, în turul doi a trecut de un sportiv CZE, în turul trei, cap de grupă, a trecut de un sportiv din FRA, iar în cap de serie a pierdut de la un sportiv din MDA; 

În meciul pentru medalia de bronz, a pierdut în fața unui sportiv din BRA. Au participat 55 de țări, un numar de 354 de sportivi din care 196 la masculin și 158 la feminin. Un concurs extraordinar de puternic, iar Laris a demonstrat că si în categoria 66 kg poate fi la fel de valoros așa cum ne-a obișnuit în trecut în cadrul categoriei 60 kg."

Judoka Larus Borș este legitimat la clubul CSM. Focșani 2007.Din 2010 se pregătește sub îndrumarea profesorului sensei  Iulian Surlă.. Profesorii lui Laris la C.N.O.P.T. Oradea masculin sunt: Emil Morar (principal), Dan Fâșie și Lazlo Szoke (secunzi). 

La aceasta ediție a Universiadei din Italia - Napoli, sportivii din lotul României au fost însoțiți de profesorul Emilian Rabolu.

Text informații:CSM Focșani 2007 oficial


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.