Sport

Jucători în piuneze, rezultat pe măsură

Ziarul de Vrancea
16 sep 2018 494 vizualizări

Echipa României de tenis a fost învinsă la Cluj de către Polonia, scor 2-3, și va juca și anul viitor în grupa a doua Euro-Africană a Cupei Davis

Penuria de jucători de frunte și de perspectivă a făcut ca echipa României să se bazeze pe aceeași oameni, deși toți aveau probleme. Marius Copil nu și-a revenit după problemele de la US Open, Horia Tecău a resimțit din nou durerile la picior, Florin Mergea a fost aproape forțat să reintre și a resimțit durerile la genunchi, iar Adrian Ungur, care nu a mai jucat de un an prin turnee, a avut nevoie de infiltrații în zona lombară pentru a putea juca. “ Îmi pare rău că nu avem pe cineva din spate în echipă care să ne ajute să adunăm puncte în astfel de situații. E greu pentru toți”, a conchis Marius Copil (81 ATP).  Numărul 1 al României a trecut în primul meci, cu 6-2, 6-4 în 75 de minute de joc de Kamil Majchrzak (188 WTA), Adrian Ungur s-a luptat timp de 92 de minute cu racheta poloneză numărul 1, dar a pierdut cu 6-7, 5-7 și scorul a rămas 1-1 după prima zi.

Ieri, victoria cuplului Mergea / Tecău, scor 7-5,4-6, 6-3 după două ore și 16 minute în fața redutabilei perechi Lukasz Kubot / Marcin Matkowski,a relansat șansele echipei noastre. Starea lui Mergea s-a înrăutățit, a avut nevoie de intervenția medicului la scorul de 2-5, a în setul secund, s-a pus și problema abandonului, însă Florin a strâns din dinți, Tecău a muncit mai mult și România a trecut la conducere. Însă următoarele meciuri de simplu au stins entuziasmul. Copil a pierdut neașteptat de ușor în fața lui Hurkacz (3-6, 4-6, 70 de minute), iar Ungur (care și-a anunțat retragerea din echipă) a fost învins cu 3-6, 2-6 în 80 de minute de Majchrzak. Astfel că tricolorii vor juca și anul viitor în grupa a II-a euro-africană a Cupei Davis.

* Echipa Franței s-a calificat în finala Cupei Davis pentru a doua oară consecutiv, după ce conduce Spania, scor 3-0. Julien Benneteau și Nicolas Mahut au au adus punctul de 3-0, după ce i-au învins pe spaniolii Marcel Granollers și Feliciano Lopez, scor  6-0, 6-4, 7-6. Vineri, s-au înregistrat rezultatele: Benoît Paire – Pablo Carreño 7-5, 6-1, 6-0; Lucas Pouille – Roberto Bautista 3-6, 7-6, 6-4, 2-6, 6-4.  În meciul de la Split, Croația a învins cu 3-2 SUA, punctul decisiv fiind adus de Borna Coric, după un joc de cinci seturi, scor 6-7, 6-1, 6-7,6-1, 6-3 în fața lui Frances Tiafoe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.