Sport

Jubileu amar pentru Messi

Ziarul de Vrancea
1 iul 2020 829 vizualizări

În meciul Barcelona –Atletico atacantul argentinian a marcat golul cu numărul 700, dar Barça se îndepărtează de titlu

SPANIA.Superstarul argentinian Lionel Messi a marcat al 700-lea gol din cariera sa de fotbalist profesionist, marți seara pe Camp Nou, în cursul meciului pe care echipa sa, FC Barcelona, l-a încheiat la egalitate cu Atletico Madrid (scor 2-2), în etapa a 33-a a campionatului Spaniei. Sextuplul câștigător al Balonului de Aur, în vârstă de 33 ani, a transformat un penalty în minutul 50, învingându-l pe portarul lui Atletico cu o execuție scăriță stil”Panenka”. Acesta a fost al 630-lea gol reușit de Messi în tricoul Barcelonei, în toate competițiile, la care se adaugă alte 70 marcate pentru selecționata Argentinei. În acest sezon, argentinianul domină clasamentul celor mai buni marcatori din campionatul Spaniei, pentru al patrulea an consecutiv, cu 22 de goluri în 28 de meciuri, față cele 17 în 31 de partide reușite de francezul Karim Benzema (Real Madrid), următorul clasat. Cu 700 de goluri înscrise în cariera sa, Messi atinge o barieră pe care puțini fotbaliști au mai atins-o înaintea sa, printre aceștia numărându-se golgheterii brazilieni Pele și Romario sau ungurul Ferenc Puskas.

Pentru Barcelona, însă, remiza obținută pe teren propriu în duelul cu Atletico Madrid reprezintă un nou pas greșit în lupta pentru titlul de campioană în acest sezon, catalanii aflându-se acum la un punct în spatele lui Real Madrid, care va primi joi vizita formației Getafe. FC Barcelona a punctat prima prin autogolul lui Diego Costa, din minutul 11, în timp ce pentru Atletico a înscris Saul Niguez, în minutele 19 și 62, ambele din penalty. La prima fază de penalty, a executat Diego Costa și a ratat dar arbitrul a decis repetarea loviturii, Saul transformând. În clasament, conduce Real, cu 71 de puncte (un meci mai puțin jucat), urmată de Barcelona-70 p și Atletico – 59 p.

Meciuri pe continent

*ITALIA.Formația Juventus Torino a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Genoa, în etapa a 29-a a campionatului Italiei. Pentru Juventus au marcat Paulo Dybala ('50), Cristiano Ronaldo ('56), Douglas Costa ('73), iar pentru Genoa a punctat Pinamonti ('76). Într-un alt meci, Lazio a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Torino, în etapa a 29-a din campionatul Italiei. Pentru Lazio au marcat Immobile('48) și Parolo ('72). Golul echipei Torino a fost înscris de Belotti în min. 5 din penalty.Ștefan Radu a fost integralist la Lazio, echipă care s-a apropiat în clasament la un punct de Juventus.

*ANGLIA.Manchester United a învins, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Brighton, în etapa a 32-a din Premier League.Greenwood ('17) și Bruno Fernandes ('29 și '50) au fost marcatorii meciului. Formația pregătită de Ole Gunnar Solskjaer este neînvinsă de 15 meciuri disputate în toate competițiile.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.