Sport

Jocurile Olimpice se dispută la anul

Ziarul de Vrancea
23 mar 2020 846 vizualizări

Președintele CIO, Thomas Bach, s-a înțeles cu guvernul japonez

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, ieri, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară. „Având în vedere circumstanțele actuale, pe baza informațiilor OMS, ale președintelui CIO și ale premierului Japoniei, JO urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați în JO și ai comunității internaționale”, a anunțat CIO. Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august. Măsura vizează și Jocurile Paralimpice prevăzute în perioada 25 august - 6 septembrie.De la înființarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiția a mai fost anulată de două ori în timpul celor două războaie mondiale.

Publicația niponă „Sankei” a anunțat că, în această privință, premierul Shinzo Abe a discutat cu președintele CIO, Thomas Bach. Abe a afirmat că Bach a fost de acord „sută la sută” această propunere. Sankei a menționat că JO vor fi amânate, dar doar cu un an, deoarece în 2022 sunt programate Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Luni, canadianul Dick Pound, fost președinte al Agenției Mondiale Antidoping (WADA), fost vicepreședinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și membru influent al organizației mondiale, a anticipat că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost deja decisă. „Totul se va face pe etape. Vom amâna și vom începe să examinăm toate ramificațile mișcării, care sunt imense”, a subliniat Pound. Deși vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice se vor desfășura tot sub denumirea Tokyo 2020, a anunțat Guvernul japonez, Japonia a cerut Comitetului Internațional Olimpic (CIO) amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru un an.

Covaliu: „O măsură așteptată”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, pentru AGERPRES, că se aștepta la anunțul privind amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: „Era ceea ce ne așteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunțe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări și pentru a da posibilitatea sportivilor și celor care îi conduc pentru a-și reevalua planurile de pregătire, strategia. Noi astăzi am avut o primă ședință a Comisiei Tehnice olimpice pentru sportul de performanță, au făcut câteva recomandări pe care le vom trimite federațiilor sportive naționale, urmând a începe acest dialog vizavi de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice”, a declarat Covaliu. Oficialul COSR a precizat că federațiile sportive vor trebui în perioada următoare să-și reanalizeze obiectivele propuse pentru Jocurile Olimpice. „Dintre recomandări, în primul rând este vorba de pregătirea sportivilor, a celor calificați și a celor în curs de calificare. Avem nevoie de o regândire a strategiei până anul viitor. Trebuie știm dacă fiecare federație își menține obiectivul, dacă își reevaluează acest obiectiv și fiecare federație ce obiectiv are în perioada următoare, pe termen scurt și după aceea să vedem un plan pe termen lung”, a mai spus Covaliu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.