Sport

Jocurile Olimpice – în pericol

Ziarul de Vrancea
19 iul 2021 725 vizualizări

Deși președintele CIO Thomas Bach, nu crede în anularea competiției de la Tokyo, organizatorii japonezi iau în calcul o asemenea opțiune din cauza numărului crescând de infectări cu noul coronavirus

Toshiro Muto, șeful Comitetului de organizare Tokyo 2020, nu exclude anularea Jocurilor Olimpice în ultimul moment, deoarece cazurile de coronavirus cresc în Japonia, informează agenția Reuters.

Întrebat, ieri, într-o conferință de presă, dacă Jocurile, care se deschid vineri , mai pot fi anulate, Toshiro Muto a spus că va urmări numărul infecțiilor și va vorbi cu toate părțile interesate, dacă este necesar. „Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Așadar, vom continua discuțiile, dacă există o creștere a cazurilor. Am convenit că, în funcție de situația pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părți; cu CIO, Comitetul Paralimpic Internațional, guvernul japonez și guvernul metropolitan din Tokyo. În acest moment, cazurile de coronavirus pot crește sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situația”, a spus Muto.

Pe de altă parte, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu șase ore înainte de începerea competiției lor vor putea participa la întreceri. Ieri, Comitetului de organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegațiilor sosite de la 1 iulie.Președintele CIO, Thomas Bach, afirmase anterior că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo „nu a fost niciodată o opțiune”.

JO, amânate cu un an, vor începe vineri, urmând să se dispute fără public pentru a reduce cât mai mult riscul unor noi infectări.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.