Sport

Jocurile Antivirus

Ziarul de Vrancea
24 mai 2020 901 vizualizări

*Olimpiada se va disputa ori la data fixată, în condiții normale, ori de loc, susține premierul Japoniei * Shizo Abe spune că acest lucru va demonstra victoria umanității asupra coronavirusului

Premierul Japoniei Shinzo Abe și-a reiterat dorința ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021, să se desfășoare în formă completă și a subliniat necesitatea dezvoltării la timp a unui vaccin contra noului coronavirus. Shinzo Abe a făcut aceste precizări cu prilejul unei conferințe de presă care a marcat finalul stării de urgență în Japonia, care a fost în vigoare începând cu 7 aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, ce a forțat și amânarea JO 2020 pentru anul viitor. Decizia a fost adoptată pe 24 martie de Guvernul Japoniei și de Comitetul Olimpic Internațional, iar o săptămâna mai târziu s-a decis că noua data de începere a olimpiadei va fi 23 iulie 2021. Organizatorii japonezi își doresc ca Jocurile Olimpice să se desfășoare în formă completă, inclusiv cu prezența spectatorilor în tribunele arenelor sportive.

„În prezent, CIO și Comitetul de organizare lucrează pentru pregătirea Jocurilor Olimpice pentru vara anului viitor. Fără îndoială, lupta contra coronavirusului va fi pe termen lung”, a declarat premierul Abe. CIO, prin președintele Thomas Bach, a confirmat recent că JO 2020 nu vor putea fi amânate din nou dacă nu se pot desfășura în 2021. „Guvernul își menține poziția de a celebra Jocurile Olimpice în formă completă în vara anului viitor pentru a demonstra victoria completă a umanității contra coronavirusului”, a precizat premierul Abe.

Oficialul nipon a subliniat că deși Japonia face progrese în lupta contra pandemiei, acestea nu vor fi suficiente pentru că „vor veni oameni din toată lumea și sportivii vor dori să se antreneze. Consider că va fi extrem de important să se dezvolte medicamente și vaccinul contra Covid-19”, a încheiat Abe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.