Sport

Japonezii sunt sceptici

Ziarul de Vrancea
20 iul 2020 739 vizualizări

În timp ce sportivii cer o decizie cât mai rapidă privind desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo anul viitor, organizatorii își pun speranțele în descoperirea unui vaccin anti COVID-19

Jumătate din federațiile sportive din Japonia speră ca în acest an Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo să decidă dacă această competiție va avea loc anul viitor sau va fi anulată, relevă un sondaj realizat de agenția Kyodo între sfârșitul lui iunie și mijlocul lui iulie. Jocurile Olimpice, programate inițial să înceapă vineri, 24 iulie, au fost amânate până pe 23 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. În condițiile în care pandemia lovește în continuare puternic în mare parte a lumii, se pune însă întrebarea dacă sportivii se vor putea antrena suficient și vor putea călători pentru calificările la Jocuri.

Unii membri ai CIO doresc ca o decizie referitoare la Jocuri să fie luată în acest an, în timp ce comitetul local de organizare ar prefera ca o hotărâre să fie luată în primăvara lui 2021.

Toate cele 35 de federații naționale ce supervizează cele 33 de competiții prevăzute la Jocurile din capitala Japoniei au răspuns sondajului Kyodo.


La întrebarea despre momentul în care ar trebui luată o decizie referitoare la desfășurarea sau anularea Jocurilor, 10 federații au răspuns „în acest an”, șase „în această toamnă”, iar una „în această vară”. Doar nouă federații au răspuns „până primăvara viitoare”.

În acest moment organizatorii Jocurilor sunt sceptici. Dezvoltarea unui vaccin sau a unui tratament împotriva noului coronavirus va fi un element fundamental pentru a permite deschiderea, la 23 iulie 2021, la Tokyo, a Jocurilor Olimpice 2020, amânate cu un an, a declarat președintele Comitetului de organizare, Yoshiro Mori.”Prima condiție va fi dezvoltarea unui vaccin sau a unui medicament”, a spus Mori, într-un interviu acordat grupului audiovizual japonez NHK, difuzat miercuri. ”Dacă situația continuă așa cum este în acest moment, nu vom putea organiza Jocurile”, a adăugat oficialul, care nu dorește să ia în considerare cel mai rău scenariu. „Nu-mi imaginez că situația din acest an poate continua anul viitor”, a adăugat el.

Yoshiro Mori exclude organizarea Jocurilor Olimpice cu porțile închise sau în prezența unui număr mic de spectatori. „Dacă se va dovedi singura alternativă, va trebui să ne gândim la menținerea sa nu a jocurilor”, a spus șeful comitetului de organizare.

Japonia, una dintre țările cel mai puțin afectate de coronavirus, datorită unei politici de izolare foarte stricte, a înregistrat până în prezent mai puțin de 1.000 de decese din cauza coronavirusului, pentru aproape 27.000 de persoane infectate. Însă numărul cazurilor de persoane infectate a început să crească brusc de la mijlocul lunii iulie, în orașul Tokyo și în zona sa metropolitană, care formează cea mai mare aglomerare urbană din lume, cu aproximativ 37 de milioane de locuitori.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.